Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» για τον «δείκτη φόβου» VIX - Υποχώρησε εκ νέου κάτω από τις 10 μονάδες

«Βουτιά» για τον «δείκτη φόβου» VIX - Υποχώρησε εκ νέου κάτω από τις 10 μονάδες
Ο VIX λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες
Αν και την περασμένη εβδομάδα η πολιτική αβεβαιότητα στις Η.Π.Α. εκτόξευσε την τιμή του πάνω από τις 15 μονάδες, ο CBOE VIX, ευρέως γνωστός ως «δείκτης φόβου», υποχώρησε εκ νέου σήμερα (24 Μαϊου 2017) κάτω από τις 10 μονάδες.
Αμέσως μετά το κλείσιμο της Wall Street, περί τις 23:05, η τιμή του δείκτη διαμορφωνόταν στις 9,9 μονάδες, με την μείωση σε ημερήσια βάση να φτάνει το 7,5%.
Ο VIX λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.
Αύξηση του δείκτη συνεπάγεται και αύξηση της αβεβαιότητας στο επενδυτικό κοινό, πτώση του δείκτη VIX σημαίνει και μείωση της αβεβαιότητας, με τις κατώτατες (λογικές) τιμές να είναι κοντά στις 11 μονάδες.
Βέβαια, ακόμα και η υπέρβαση των 14 μονάδων δεν μπορεί να θεωρηθεί μία ανησυχητική εξέλιξη, με τη λογική ότι διαχρονικά η μέση τιμή του VIX κυμαίνεται στις 19 μονάδες.
Πριν λίγες εβδομάδες ο δείκτης έφτασε ακόμη και τις 9,7 μονάδες, μία επίδοση που ήταν η καλύτερη από το 2005.
Το ιστορικό χαμηλό του δείκτη, το οποίο επετεύχθη το 1993, είναι 8,89 μονάδες.

Οι επιδόσεις του δείκτη τον Μάιο:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης