Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκύκλιο για την προστασία του περιβάλλοντος δώρισε στον Trump ο Πάπας Φραγκίσκος

Εγκύκλιο για την προστασία του περιβάλλοντος δώρισε στον Trump ο Πάπας Φραγκίσκος
Όπως έχει πει επανειλλημένα ο Πάπας, εμπνεύστηκε τη συγγραφή της και από την δράση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου
Την τελευταία εγκύκλιό του με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος δώρισε στον Donald Trump ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του νωρίτερα σήμερα (24 Μαϊου 2017), στο Βατικανό.
Όπως έχει πει επανειλλημένα ο Πάπας, εμπνεύστηκε τη συγγραφή της και από την δράση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών «εκφράσθηκε ικανοποίηση για τις καλές διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Αγία Έδρα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και για την κοινή στράτευση υπέρ της ζωής, της θρησκευτικής ελευθερίας και συνείδησης».
«Παράλληλα- σημειώνει η Αγία Έδρα- εκφράσθηκε η ευχή υπέρ μιας γαλήνιας συνεργασίας ανάμεσα στην χώρα αυτή και στην Καθολική Εκκλησία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία δραστηριοποιείται υπέρ των πολιτών στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της βοήθειας των μεταναστών».
Το Βατικανό σημειώνει ότι «οι συνομιλίες επέτρεψαν μια ανταλλαγή απόψεων επί ορισμένων θεμάτων που άπτονται της διεθνούς επικαιρότητας και της προαγωγής της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, διαμέσου της πολιτικής διαπραγμάτευσης και του διαθρησκειακού διαλόγου με ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων».
Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση 25 λεπτών.
Τον Αμερικανό Πρόεδρο υποδέχθηκε στην αυλή του Βατικανού ο αρχιεπίσκοπος Georg Gänswein.
Ο κ. Trump φαινόταν αμήχανος καθώς εισήλθε στον μικρό ανελκυστήρα που τον οδήγησε στον τρίτο όροφο του Αποστολικού Παλατιού, την επίσημη κατοικία του Πάπα, συνοδεία του Gänswein και άλλων αξιωματούχων.
Μαζί με τον κ. Trump ήταν η σύζυγός του Melania, η κόρη του Ivanka, ο σύζυγός της Jared Kushner, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Rex Tillerson.
Ο Πάπας δεν χαμογέλασε όταν χαιρέτησε τον κ. Trump έξω από το γραφείο του, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε μόνο:
«Είναι μεγάλη τιμή».
Οι δύο άνδρες πόζαραν για φωτογραφίες, με τον Πάπα να παραμένει σοβαρός την ώρα που ο Trump χαμογελούσε στους δημοσιογράφους.

Οι σκληρές δηλώσεις

Η ατμόσφαιρα έμοιαζε αμήχανη και ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι στο παρελθόν πάπας και Trump έχουν ανταλλάξει σκληρές δηλώσεις.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει το 2016 ότι ένας άνθρωπος που σκέφτεται να χτίσει τείχη και όχι γέφυρες «δεν είναι χριστιανός», αναφερόμενος στη πρόθεση του Αμερικανού Προέδρου να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα των Η.Π.Α. με το Μεξικό.
Ο Trump απάντησε ότι είναι «αισχρό» ο Πάπας που εκπροσωπεί όλους τους καθολικούς να αμφισβητεί την πίστη του.
«Αν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το απόλυτο τρόπαιο του Ισλαμικού Κράτους, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο Πάπας θα εύχεται και θα προσεύχεται να είναι Πρόεδρος ο Donald Trump», είχε επισημάνει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης