Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλόπουλος: Καμία κρίση δεν είναι ικανή να κάμψει το φρόνημα των καθηγητών και των φοιτητών

Παυλόπουλος: Καμία κρίση δεν είναι ικανή να κάμψει το φρόνημα των καθηγητών και των φοιτητών
«Ελάχιστη συμπαράσταση (σ.σ. της Πολιτείας) είναι η αναγνώριση και η δέσμευση ότι πρεπει να κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε το έργο των φοιτητών και των καθηγητών»
«Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) καλείται να επιβεβαιώσει την ιστορία του σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές για τη χώρα μας, κυρίως στον οικονομικό τομέα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το ΟΠΑ «εμβληματικό ανώτατο ίδρυμα της χώρας» και «υποδειγματικό δημόσιο πανεπιστήμιο».
Μιλώντας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτιρίου του Πανεπιστημίου, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι τα σημερινά εγκαίνια αποδεικνύουν ότι «καμία κρίση δεν είναι ικανή να κάμψει το φρόνημα των καθηγητών και των φοιτητών».
Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η μεγάλη επιτυχία του ΟΠΑ, η οποία το έχει οδηγήσει στην καταξίωση εντός και εκτός Ελλάδος, είναι το γεγονός ότι «δημιουργεί ανθρώπους της οικονομίας, που ειναι έτοιμοι να συνεισφέρουν στην πράξη» και έκανε αναφορά στη συνεισφορά του πανεπιστημίου, των ακαδημαϊκών και των αποφοίτων του στη δημόσια ζωή του τόπου.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ρόλος της Πολιτείας θα πρέπει να είναι υποστηρικτικός στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου.
«Ελάχιστη συμπαράσταση (σ.σ. της Πολιτείας) είναι η αναγνώριση και η δέσμευση ότι πρεπει να κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε το έργο των φοιτητών και των καθηγητών», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Ένα ακόμα βήμα προόδου» στη μακρόχρονη πορεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, χαρακτήρισε, από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΟΠΑ, Εμμανουήλ Γιακουμάκης, τα εγκαίνια του νέου κτιρίου.
Πρόκειται για ένα κτίριο έκτασης άνω των 5.000 τ.μ., που αρχικά στέγαζε τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ, στον οποίο ανήκε.
Αγοράστηκε το 2013 με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής, και ξεκίνησαν διαδικασίες ανακαίνισής του, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2016.
Η ανακαίνιση του κτιρίου ήταν ολική και «δεν ήταν καθόλου εύκολο έργο», όπως τόνισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Γεωργιάδης, ένας εκ των μελετητών και επιβλέποντων αρχιτεκτόνων του έργου.
Την ομάδα αρχιτεκτόνων συμπληρώνουν ο Κώστας Κακογιάννης, η Τότα Μαμαλάκη, και ο Βάιος Ζητωνούλης, της εταιρείας Anamorphosis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης