Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Προσπάθεια για καθαρή λύση στο Eurogroup (15/06) - Παραμένει η απόσταση ΔΝΤ - Γερμανίας

Τζανακόπουλος: Προσπάθεια για καθαρή λύση στο Eurogroup (15/06) - Παραμένει η απόσταση ΔΝΤ - Γερμανίας
Σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο, τώρα είναι που οι δανειστές έχουν ηθικό και πολιτικό καθήκον να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους
«Το Eurogroup επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, ωστόσο παραμένει η απόσταση Γερμανίας - ΔΝΤ για το χρέος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup.
«Η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο επόμενο Eurogroup 15 Ιουνίου) να έχουμε καθαρή λύση για την Ελλάδα.
Χρειαζόμαστε μια λύση που να επιτρέπει στο ΔΝΤ να συμμετέχει χωρίς αστερίσκους.
Δεν μπορεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα να είναι α λα καρτ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το βασικό σενάριο είναι ο προσδιορισμός των μέτρων για το χρέος κατά τέτοιο τρόπο που να επιτρέψει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τόνισε. 
Σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο, τώρα είναι που οι δανειστές έχουν ηθικό και πολιτικό καθήκον να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Όπως τόνισε, η απόφαση του χθεσινού Eurogroup εκφράζει τη βεβαιότητα για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.
«Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ έχει δηλώσει ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Αυτό που συζητάμε είναι ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που θα εφαρμοστούν μετά το 2018», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Όπως εξήγησε, η λύση που προτάθηκε στο Eurogroup είχε ασάφειες, δεν αντιστοιχούσε στις θυσίες των Ελλήνων ούτε στις δεσμεύσεις των εταίρων.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% είναι υψηλά, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η βασική διαφωνία ΔΝΤ-Βερολίνου αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης και τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
« Δεν θεωρώ ότι υπήρξε καμία υπεραισιόδοξη εκτίμηση/ρητορική της ελληνικής κυβέρνησης πριν το Eurogroup», εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
«Όταν ο κ.Σόιμπλε λέει "forget it" εμείς δεν το ξεχνάμε. Γι' αυτό προτιμήσαμε την αναβολή χτες», πρόσθεσε, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, τονίζοντας ότι «ο  κ.Κικίλιας σήμερα εμφανίστηκε πιο Γερμανός από τους Γερμανούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης