Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός της ατζέντας του αυριανού (23/5) Ecofin η Ελλάδα – Στο επίκεντρο η φορολογία

Εκτός της ατζέντας του αυριανού (23/5) Ecofin η Ελλάδα – Στο επίκεντρο η φορολογία
«Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στις αναθεωρήσεις, διότι εφαρμόζει επί του παρόντος πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής, το οποίο παρακολουθείται με διαφορετική ρύθμιση»
Η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του αυριανού (23 Μαΐου 2017) Ecofin, με τις συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών να επικεντρώνονται κυρίως σε φορολογικά ζητήματα.
Ειδικότερα, θα συζητηθούν οι μηχανισμοί επίλυσης διαφορών φορολογίας εντός Ε.Ε., η κοινή φορολογική βάση των εταιρειών αλλά και οι κινήσεις κεφαλαίων.
Επίσης, το Συμβούλιο θα εγκρίνει τα συμπεράσματα σχετικά με τα αποτελέσματα των εμπεριστατωμένων αναθεωρήσεων των μακροοικονομικών ανισορροπιών.
Τα συμπεράσματα θα επανεξετάσουν επίσης την εφαρμογή των συστάσεων για κάθε χώρα από το 2016.
Φέτος πραγματοποιήθηκαν διεξοδικές αναθεωρήσεις σε 13 χώρες της Ε.Ε.
Τέτοιες αναθεωρήσεις είναι απαραίτητες για να καθοριστεί εάν υπάρχουν οι μακροοικονομικές ανισορροπίες και αν ναι, ποια είναι η φύση τους.
Τα κύρια ευρήματα των 2017 αξιολογήσεων:
Η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιταλία και η Πορτογαλία αντιμετωπίζουν υπερβολικές οικονομικές ανισορροπίες.
Η Γερμανία, η Ιρλανδία, οι Κάτω Χώρες, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Σουηδία αντιμετωπίζουν οικονομικές ανισορροπίες που δεν θεωρούνται υπερβολικές.
Η Φινλανδία δεν αντιμετωπίζει οικονομικές ανισορροπίες.
Σε 12 κράτη μέλη, όπου εντοπίστηκαν μακροοικονομικές ανισορροπίες, θα πραγματοποιηθεί ειδική παρακολούθηση.
«Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στις αναθεωρήσεις, διότι εφαρμόζει επί του παρόντος πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής, το οποίο παρακολουθείται με διαφορετική ρύθμιση», αναφέρει η ανακοίνωση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης