Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BETA Χρηματιστηριακή: Ακόμα καλύτερες οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα β’ 3μήνου 2017 των ΕΛΠΕ

BETA Χρηματιστηριακή: Ακόμα καλύτερες οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα β’ 3μήνου 2017 των ΕΛΠΕ
Ένα διαδοχικό ισχυρό β' 3μηνο αναμένει για τα ΕΛΠΕ η ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης
Συγκεκριμένα σε έκθεση της η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι καθώς το δεύτερο τρίμηνο τα περιθώρια διύλισης διαπραγματεύονται πάνω από το μέσο όρο του Q1, αναμένεται ένα διαδοχικό ισχυρό τρίμηνο που αφήνει σημαντικό περιθώριο από τα κέρδη EBITDA και τις καθαρές αναβαθμίσεις κερδών.
Σύμφωνα με την ανάλυση ο Όμιλος ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα Δ.Π.Χ.Α., με το Α 'τρίμηνο ‘17 με τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα € 229εκ (+ 35%) και καθαρό κέρδη στα € 126εκ (+ 80%).
Αυτό είναι το καλύτερο πρώτο τρίμηνο για τα ΕΛΠΕ. Αναλυτικά:
Τα περιθώρια βελτίωσης συγκριτικής αξιολόγησης παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και βελτιώθηκαν οι λειτουργικές επιδόσεις σε όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου.
Οι βελτιωμένες διαδικασίες διύλισης οδήγησαν σε υψηλότερη παραγωγή (+ 11%) και πωλήσεις (+ 16%), με συνολικό κύκλο εργασιών άνω των 4 εκατ. τόνων.
Όλα τα κανάλια πωλήσεων σημείωσαν αύξηση, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 18% σε 2,2 εκατ. τόνους και οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά ανήλθαν σε 1,3 εκατ. τόνους (+ 13%), αντανακλώντας τη μεγάλη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης και τα αυξημένα μερίδια αγοράς.
Η βελτιστοποίηση του ακαθάριστου εφοδιασμού είχε επίσης θετικό αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα.
Τα παραπάνω έχουν οδηγήσει σε αύξηση των επιδόσεων έναντι των περιθωρίων αναφοράς σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα.
Το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε € 190 εκ. (+ 39%). Η παραγωγή ανήλθε σε 3,8 εκατομμύρια τόνους, σε υψηλότερη χρήση ραφιναρίσματος, με πωλήσεις άνω των 4 εκατομμυρίων τόνων και εξαγωγές σε 55% του συνόλου.
Τα πετροχημικά σημείωσαν την ισχυρότερη τριμηνιαία λειτουργική κερδοφορία τους, παρά τα ασθενέστερα περιθώρια συγκριτικής αξιολόγησης, ενώ το μάρκετινγκ παρουσίασε υψηλούς όγκους και συνεισφορά στα αποτελέσματα του Ομίλου.
Τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα € 124 εκατ., έναντι € 32 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2009 (+ 287,5%), καθώς η μεταβλητότητα των τιμών του πετρελαίου τους πρώτους μήνες του 2017 είχε περιορισμένο αντίκτυπο στην αποτίμηση αποθεμάτων.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης