Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις εκδηλώσεις για τα 73χρόνια από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες ο Βούτσης

Στις εκδηλώσεις για τα 73χρόνια από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες ο Βούτσης
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, παρέστη στις εκδηλώσεις εορτασμού της 73ης επετείου από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες
«Αιώνια η μνήμη σε εσάς αδερφοί, στον τίμιο που πέσατε αγώνα… Αριστεροί, Κομμουνιστές, Δημοκράτες, όλοι οι αγωνιστές, άντρες και γυναίκες της Εθνικής Αντίστασης» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαος Βούτσης, χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις εορτασμού της 73ης επετείου από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες, που έγιναν το πρωί στον προαύλιο χώρο του σχολείου, εκεί όπου είχε πραγματοποιηθεί η ιστορική σύνοδος το 1944, ενώ λίγο νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των αγωνιστών.
Ο κ. Βούτσης συνέχισε λέγοντας πως «σ’ αυτή την εμβληματική τοποθεσία και σ’ αυτό το ιστορικό κτίριο, δύο μήνες μετά την ίδρυση της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ) και της «κυβέρνησης του βουνού» στη Βίνιανη, έγινε το μεγάλο ιστορικό διπλό διάβημα, αφενός μέσα από πρωτοφανείς σε ευρωπαϊκή κλίμακα δημοκρατικές διαδικασίες να εκφραστεί ο λαός και να ετοιμάσει το Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας και αφετέρου να υπάρξει δημοκρατία στη χώρα, 7 χρόνια μετά από την 4η Αυγούστου του ’36 που επιβλήθηκε δικτατορία».
Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον διαχρονικό αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη, ως σημαντικό στοιχείο της προσπάθειας για ανασύσταση της ιστορικής συλλογικής μνήμης του λαού μας, ιδιαίτερα μάλιστα -όπως τόνισε- τώρα που στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα υπάρχουν φιλοναζιστικές πολιτικές απόψεις, οι εκφραστές των οποίων αισθάνονται ως απόγονοι των ηττημένων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τέλος, ο κ. Βούτσης, αφού αναφέρθηκε στη διαχρονική σχέση που έχει η Βουλή των Ελλήνων με τους δήμους Αγράφων και Καρπενησίου και τους συλλόγους των πολιτών, υπογράμμισε την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των μουσείων στη Βίνιανη και στους Κορυσχάδες, με κάθε τρόπο, τόσο ως προς τις κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και ως προς τον εμπλουτισμό των εκθεμάτων και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.
Σημειώνεται ότι τις εκδηλώσεις χαιρέτισαν με ομιλίες τους ο επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,  Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ο Δήμαρχος Αγράφων, Θεόδωρος Μπαμπαλής και εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης