Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (ΝΔ): Η Ελλάδα για πρώτη φορά δεν διαθέτει ασφαλιστικό σύστημα

Βρούτσης (ΝΔ): Η Ελλάδα για πρώτη φορά δεν διαθέτει ασφαλιστικό σύστημα
«H ΝΔ θα μειώσει δραστικά, άμεσα και γενναία τις εξοντωτικές εισφορές», αναφέρει ο  βουλευτής Κυκλάδων και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γ. Βρούτσης
«Η Ελλάδα για πρώτη φορά δεν διαθέτει ασφαλιστικό σύστημα», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ειδήσεις" ο   βουλευτής Κυκλάδων και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γ. Βρούτσης.
Όπως αναφέρει, «η Ελλάδα σήμερα, δεν έχει ασφαλιστικό νόμο.
Ο «νόμος Κατρούγκαλου» έχει ακυρωθεί στην πράξη και στη συνείδηση του κόσμου, καθώς οι δομικές του παραδοχές καταργήθηκαν.
Καταργήθηκε η προσωπική διαφορά, όπως επίσης και ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.
Επιπλέον, στον ΕΦΚΑ επικρατεί χάος και σύγχυση».
Αφού υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ότι «οι συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν από τη Ν.Δ. τη δημιουργία ενός νέου βιώσιμου νόμου δίκαιου και ανταποδοτικού. Ενός νόμου που θα νοικοκυρέψει το σύστημα, θα μειώσει τις εισφορές και δεν θα έχει ταξικό πρόσημο.
Οι εργαζόμενοι αντίστοιχα θα ελπίζουν στην επανακυριαρχία της πλήρους απασχόλησης στην αγορά εργασίας, με βελτίωση των μισθών τους, ενώ οι άνεργοι σε νέες δουλειές που θα δημιουργηθούν από τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη».
«H ΝΔ θα μειώσει δραστικά, άμεσα και γενναία τις εξοντωτικές εισφορές», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση "Τσίπρα-Καμμένου" δεν ήταν αναπόφευκτα.
Το 3ο και 4ο μνημόνιο φέρνουν ένα βαρύ λογαριασμό, αποτέλεσμα ανικανότητας και βουλιμίας για εξουσία», ενώ «τα 310 εκατ. ευρώ για το ασφαλιστικό στο email “Χαρδούβελη”, έγιναν 10 δις ευρώ περικοπές συντάξεων με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Σημειώνει δε, πως «αυτά που προβλέπονται στο 4ο μνημόνιο, θα έχουν ολέθριες συνέπειες για 1,4 εκατ. αγρότες, γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς.
 Επιβάλλει, “καπέλο” πάνω στις ήδη εξοντωτικές εισφορές, που φθάνουν ακόμη και στο 61%!!! Ουσιαστικά μετουσιώνουν στην πράξη το ταξικό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στη μεσαία τάξη της χώρας.
Πρόκειται για ένα ισχυρό τοξικό δηλητήριο, που μεθοδικά υπονομεύει και φτωχοποιεί όλους τους Έλληνες».
Επιπλέον, «τα δήθεν "αντίμετρα" που επικαλείται η κυβέρνηση, αποτελούν το "φερετζέ" του επώδυνου πακέτου μέτρων, που φέρνει το 4ο μνημόνιο», όπως αναφέρει ο κ. Βρούτσης.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η Ν.Δ. θα επιδιώξει –όπως έχει πει και ο ίδιος ο πρόεδρος Κυριακός Μητσοτάκης- μια νέα συμφωνία με πρωτογενή πλεονάσματα που δεν θα ξεπερνούν το 2%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης