Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με θετικά πρόσημα κλείνει την εβδομάδα η Wall Street – Κέρδη άνω του 0,6% για Dow Jones και S&P 500

Με θετικά πρόσημα κλείνει την εβδομάδα η Wall Street – Κέρδη άνω του 0,6% για Dow Jones και S&P 500
Ο «δείκτης φόβου» CBOE VIX υποχώρησε ραγδαία, βρισκόμενος, περί τις 23:10, στις 12,27 μονάδες (-16,3%)
Αν και ταλανίστηκε ολόκληρη την εβδομάδα από την πολιτική αβεβαιότητα και τη συνεχομένη αποδυνάμωση του εγχώριου δολαρίου, η Wall Street «αποχαιρέτισε» με θετικά πρόσημα την τρέχουσα εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να καταγράψει κέρδη για το σύνολο των πέντε τελευταίων συνεδριάσεων.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average, ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισαν ενισχυμένοι κατά 0,69%, 0,66% και 0,47% αντίστοιχα, στις 20.804,84, 2.381,35 και 6.106,55 μονάδες αντίστοιχα, δεχόμενοι ώθηση και από το ράλι του πετρελαίου αλλά και τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση της αμερικανικής οικονομίας, που δημοσιεύθηκαν χθες.
Βέβαια, για το σύνολο της εβδομάδας, υποχώρησαν συνολικά 0,5%, 0,2% και 0,5% αντίστοιχα.
Ο «δείκτης φόβου» CBOE VIX υποχώρησε ραγδαία, βρισκόμενος, περί τις 23:10, στις 12,27 μονάδες (-16,3%).



Ωστόσο, η πολιτική αβεβαιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει.
Όπως αποκάλυψε χθες το Reuters, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του James Comey από το «τιμόνι» του FBI, τουλάχιστον 18 επαφές είχαν ο Michael Flynn και άλλοι σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump με Ρώσους αξιωματούχους και άλλους που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά μηνών του προεκλογικού αγώνα του 2016.
Οι μέχρι πρότινος μη κοινοποιηθείσες αλληλεπιδράσεις εξετάζονται από το FBI και τους ερευνητές του Κογκρέσου στο πλαίσιο διερεύνησης ρωσικών παρεμβάσεων στις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α. και επαφών μεταξύ του επιτελείου του Trump και της Ρωσίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, έξι από τις επαφές ήταν τηλεφωνικές συνομιλίες του Ρώσου πρέσβη στις Η.Π.Α., Sergey Kislyak, με συμβούλους του Trump, συμπεριλαμβανομένου του Flynn.

Το δολάριο πέρασε τη χειρότερη εβδομάδα του για το τελευταίο 12μηνο

Το αμερικανικό δολάριο ολοκληρώνει τη χειρότερη για τουλάχιστον το τελευταίο 12μηνο, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που ταλανίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις αποκαλύψεις για τον Donald Trump και τις σχέσεις του με τη Ρωσία, αλλά και από την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη που έχει δώσει ώθηση στο ευρώ.
Θετικά για το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει επιδράσει και η νίκη του Emmanuel Macron στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Λίγο νωρίτερα, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου αναρριχήθηκε στο 1,12, μία τιμή που είναι η υψηλότερη των τελευταίων μηνών.
Το ευρώ έχει ενισχυθεί συνολικά 2,4% έναντι του δολαρίου τις πέντε τελευταίες ημέρες.
Ο ενιαίος δείκτης για το αμερικανικό νόμισμα, ο οποίος δείχνει την ισοτιμία του έναντι όλων των κύριων «ανταγωνιστών» του, υποχώρησε συνολικά 2% την τρέχουσα εβδομάδα, βρισκόμενος, περί τις 23:05, στις 97,13 μονάδες (-0,76%).

Οι σημερινοί κερδισμένοι και χαμένοι στον Dow Jones:



Οι σημερινοί κερδισμένοι και χαμένοι στον S&P 500:



Οι σημερινοί κερδισμένοι και χαμένοι στον Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης