Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Διακόπτονται οι έρευνες σε βάρος του Julian Assange για την υπόθεση βιασμού

Σουηδία: Διακόπτονται οι έρευνες σε βάρος του Julian Assange για την υπόθεση βιασμού
Η εισαγγελία της χώρας ζήτησε από το δικαστήριο να ανακαλέσει το ένταλμα σύλληψης του συνυδριτης του WikiLeaks
Την απόφαση να διακοπούν οι έρευνες που διεξάγονται σε βάρος του συνιδριτή του WikiLeaks, Julian Assange, για υπόθεση βιασμού, αποφάσισε πριν από λίγη ώρα η εισαγγελία της Σουδίας, ζητώντας από το δικαστήριο της χώρας να ανακαλέσει το ένταλμα σύλληψής του.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα (19/5), «η επικεφαλής εισαγγελέας Marianne Ny αποφάσισε τη διακοπή της προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την υπόθεση βιασμού που σχετίζετια με τον Julian Assange», θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος σε μία υπόθεση που διαρκεί εδώ και επτά χρόνια.
Σημειώνεται ότι ο Assange ζει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από το 2012, προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία σχετικά με τους εν λόγω ισχυρισμούς, τους οποίου αρνείται.
Μάλιστα, η απόφαση έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου ο δικηγόρος του Assange υπέβαλε πρόταση στην οποία απαιτούσει την άρση του εντάλματος σύλληψης, μετά τις δηλώσεις του αμερικανού γενικού εισαγγελέα Jeff Sessions, ότι η σύλληψη του συνιδρυτή του WikiLeaks θα αποτελούσε «προτεραιότητα».
Παράλληλα, ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες και το Εκουαδόρ, το οποίο αναφέρθηκε σε «σοβαρή αποτυχία» της σουηδικής εισαγγελίας να ολοκληρώσει την έρευνά της αναφορικά με την υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης