Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ανάσα» στη Wall Street μετά το sell off – Τα στοιχεία για την απασχόληση χάρισαν οριακή άνοδο τους δείκτες

«Ανάσα» στη Wall Street μετά το sell off – Τα στοιχεία για την απασχόληση χάρισαν οριακή άνοδο τους δείκτες
Ο «δείκτης φόβου» CBOE VIX υποχωρεί 6,3%, στις 14,6 μονάδες...
Μικρή «ανάσα» κατά τη σημερινή (18 Μαΐου 2017) για τους κύριους δείκτες της Wall Street, καθώς το χθεσινό sell-off (περισσότερα εδώ) «ξύπνησε» τον φόβο για μία επικειμένη διόρθωση.
Ωστόσο, ευτυχώς για το επενδυτικό κοινό των Η.Π.Α., τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα για την απασχόληση της αμερικανικής οικονομίας απορρέουν αισιοδοξία.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις Η.Π.Α., για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Μαΐου, βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1988 ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 4.000, με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται στα 232.000 συνολικά, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών του MarketWatch, οι οποίοι ανέμεναν οι αιτήσεις να διαμορφωθούν στις 240.000 συνολικά.
Παράλληλα, πτώση σημειώθηκε και στον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος αποτελεί ένα πιο σταθερό κριτήριο της αγοράς εργασίας, υποχωρώντας κατά 2.750 αιτήσεις, στις 240.750, επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από το 1974!!
Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500, ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχυθήκαν κατά 0,41%, 0,27% και 0,73% αντίστοιχα, στις 2.366,65, 20.663,02 και 6.073,45 μονάδες.
Την ίδια στιγμή, ο «δείκτης φόβου» CBOE VIX υποχωρεί 6,3%, στις 14,6 μονάδες.
Θετικά στις αγορές επέδρασε και η αύξηση στις τιμές πετρελαίου, με το αργό να βρίσκεται (περί τις 23:10) στα 49,3 δολάρια (+0,5%) και το Brent στα 52,4 δολάρια ανά βαρέλι (+0,5%) ανά βαρέλι.



Βέβαια, η πολιτική αβεβαιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες καλά κρατεί, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump διόρισε σήμερα νέο επικεφαλής του FBI για την έρευνα των σχέσεων Ρωσίας - Trump, τον Robert Mueller, προς αντικατάσταση του James Comey, ο οποίος είχε εκδιωχθεί από τον Donald Trump την περασμένη εβδομάδα.
Όπως αποκάλυψε σήμερα το Reuters, τουλάχιστον 18 επαφές είχαν ο Michael Flynn και άλλοι σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump με Ρώσους αξιωματούχους και άλλους που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά μηνών του προεκλογικού αγώνα του 2016.
Οι μέχρι πρότινος μη κοινοποιηθείσες αλληλεπιδράσεις εξετάζονται από το FBI και τους ερευνητές του Κογκρέσου στο πλαίσιο διερεύνησης ρωσικών παρεμβάσεων στις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α. και επαφών μεταξύ του επιτελείου του Trump και της Ρωσίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, έξι από τις επαφές ήταν τηλεφωνικές συνομιλίες του Ρώσου πρέσβη στις Η.Π.Α., Sergey Kislyak , με συμβούλους του Trump, συμπεριλαμβανομένου του Flynn.
Οι συνομιλίες μεταξύ των Flynn και Kislyak έγιναν πιο συχνές μετά την ψηφοφορία στις 8 Νοεμβρίου, όπου οι δύο συζητούσαν τη θέσπιση ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του Trump και του ρώσου Προέδρου Vladimir Putin που θα μπορούσε να παρακάμψει τη γραφειοκρατία εθνικής ασφάλειας των Η.Π.Α., κάτι που και οι δύο πλευρές θεωρούσαν μια εχθρική κίνηση απέναντι για τις βελτιωμένες διμερείς σχέσεις, ανέφεραν τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της σημερινής συνεδρίασης:

Dow Jones



S&P 500



Nasdaq


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης