Πολιτική

Φίλης: Προβληματίζομαι για τη συμφωνία αλλά δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Φίλης: Προβληματίζομαι για τη συμφωνία αλλά δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Με την ψήφιση των μέτρων φτάνουμε στα όρια έναντι των πεποιθήσεων της Αριστεράς και των αντοχών της κοινωνίας είπε ο κ.Φίλης
Τον προβληματισμό του για το περιεχόμενο της συμφωνίας διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
«Με την ψήφιση των μέτρων φτάνουμε στα όρια έναντι των πεποιθήσεων της Αριστεράς, αλλά και των αντοχών της κοινωνίας.
Ψηφίζουμε τα νέα σκληρά μέτρα με τα θετικά αντίμετρα ως προϋπόθεση για την ελάφρυνση του χρέους.
Η ψήφος μας είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Αριστεράς» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος υποστήριξε ότι τα μέτρα επιβλήθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση.
«Υπάρχει όμως ένα σημείο που αν υπερβείς τις πεποιθήσεις σου υπονομεύεις τη δυνατότητα να ασκείς την ευθύνη σου.
Προβληματίζομαι.
Ασκείς άραγε την ευθύνη σου όταν καταργείς την αργία της Κυριακής, όταν -εξαναγκαζόμενος έστω - διευκολύνεις τις ομαδικές απολύσεις, όταν κατάσχονται αδιακρίτως τραπεζικοί λογαριασμοί, όταν παραχωρούνται κοψοχρονιά σε funds στεγαστικά δάνεια και δεν προτιμώνται οι δανειολήπτες, όταν ονομάζεις θετικό αντίμετρο τη μείωση του φορολογικού συντελεστή σε όλες τις επιχειρήσεις, δηλαδή και σε αυτές με πολύ μεγάλη κερδοφορία;», διερωτήθηκε ο κ.Φίλης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα, όμως άλλοι είναι οι συσχετισμοί στην Ευρώπη, με την ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού που αποτυπώνεται σε όλη την οικονομική αρχιτεκτονική της ευρωζώνης» τόνισε ο κ.Φίλης, ο οποίος υποστήριξε ότι «η Αριστερά υπηρετεί το εθνικό συμφέρον».
Πρέπει όμως να προσέξουμε να μην σπάσει ο δεσμός και η ισορροπία μεταξύ δημοσίου και λαϊκού συμφέροντος.
Για το λόγο αυτό παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ενόχληση, μια φιλολογία που αναπτύσσεται από κέντρα και παράκεντρα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, που έχει σκοπό να πιέσει ώστε να εγκατασταθεί αυτή η μνημονιακή μηχανική εντός των γραμμών του κόμματός μας, στο όνομα της δήθεν απαραίτητης ωρίμανσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάτι τέτοιο όμως θα ισοδυναμούσε με πρόωρη γήρανση» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης