Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απογειώθηκε 33% ο «δείκτης φόβου» VΙΧ στη Wall Street, ξεπέρασε τις 14 μονάδες

Απογειώθηκε 33% ο «δείκτης φόβου» VΙΧ στη Wall Street, ξεπέρασε τις 14 μονάδες
Ο δείκτης VIX λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες
Ασύλληπτη αύξηση 33%, σε ημερησία βάση, καταγράφει περί τις 22:30 ο ευρέως γνωστός «δείκτης φόβου» CBOE VIX (Volatility Index), ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που έχει σκεπάσει τις αγορές από τις κινήσεις και τις πολιτικές του Donald Trump.
Ο δείκτης έχει φτάσει τις 14,1 μονάδες, μία τιμή που είναι η υψηλότερη από τον Σεπτέμβριο του 2016, δύο μήνες δηλαδή πριν τις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Ο δείκτης VIX λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.
Αύξηση του δείκτη συνεπάγεται και αύξηση της αβεβαιότητας στο επενδυτικό κοινό, πτώση του δείκτη VIX σημαίνει και μείωση της αβεβαιότητας, με τις κατώτατες (λογικές) τιμές να είναι κοντά στις 11 μονάδες.
Βέβαια, ακόμα και η υπέρβαση των 14 μονάδων δεν μπορεί να θεωρηθεί μία ανησυχητική εξέλιξη, με τη λογική ότι διαχρονικά η μέση τιμή του VIX κυμαίνεται στις 19 μονάδες.
Τις τελευταίες εβδομάδες ο δείκτης έφτασε ακόμη και τις 9,7 μονάδες, μία επίδοση που ήταν η καλύτερη από το 2005.
Το ιστορικό χαμηλό του δείκτη, το οποίο επετεύχθη το 1993, είναι 8,89 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης