Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καμπάνα» έως 248 εκατ. ευρώ στο Facebook από την Κομισιόν, για την εξαγορά του WhatsApp

«Καμπάνα» έως 248 εκατ. ευρώ στο Facebook από την Κομισιόν, για την εξαγορά του WhatsApp
Προς το παρόν ο αμερικανικός γίγαντας και η Κομισιόν δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να επιβάλει βαρύ πρόστιμο στο Facebook για τη δήλωση ψευδών στοιχείων κατά την εξαγορά της εφαρμογής το 2014, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times.
Το ύψος της «καμπάνας» θα φτάσει το 1% του deal (21,8 δισ. δολάρια), ήτοι 276 εκατ. δολάρια (248 εκατ. ευρώ), όπως είχε γίνει γνωστό όταν ξεκίνησε η σχετική έρευνα, τον Δεκέμβριο του 2016.
Προς το παρόν ο αμερικανικός γίγαντας και η Κομισιόν δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα.

Πρόστιμο 150.000 στο Facebook για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής

Πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, για παραβίαση των νόμων περί προστασίας δεδομένων, επέβαλε χθες στο Facebook ένας γαλλικός ρυθμιστικός φορέας, στην πιο πρόσφατη «μάχη» του κοινωνικού δικτύου με τις ευρωπαϊκές αρχές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Η Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών της Γαλλίας επέβαλε το πρόστιμο αφού διαπίστωσε ότι το Facebook συγκέντρωνε πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες για διαφημιστικούς σκοπούς «χωρίς νομική βάση».
Η ρυθμιστική αρχή κατηγόρησε επίσης το Facebook για «άδικη» παρακολούθηση ανθρώπων καθώς περιηγούνται στο διαδίκτυο, χωρίς να προσφέρουν στους χρήστες επαρκείς προειδοποιήσεις.
Το Facebook παρακολουθείται στενά από τις αρχές προστασίας δεδομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ είναι αντιμέτωπο με έρευνες σε πολλές χώρες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα δεδομένα των χρηστών του.
Την περασμένη εβδομάδα, η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook, WhatsApp, τιμωρήθηκε από τις ιταλικές αρχές με πρόστιμο ύψους 3 εκατ. ευρώ για την ανταλλαγή δεδομένων με τη μητρική της εταιρεία.

Γερμανία: Με πρόστιμο 50 εκατ. ευρώ απειλείται το Facebook αν δεν καταστείλει τα «fake news»

Η Γερμανία έχει πάρει πολύ στα σοβαρά τη μάχη κατά των ψεύτικων ειδήσεων…
Στο πλαίσιο λοιπόν της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει το Βερολίνο, οι εταιρείες ενημέρωσης αλλά και social media, όπως το Facebook, θα επιβαρύνονται με το υπέρογκο πρόστιμο των 50 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να καταστείλουν δραστικά τα «fake news» ή αρνηθούν να αφαιρέσουν επίμαχο σχετικό υλικό.
Βέβαια, το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί από τη γερμανική Βουλή, κάτι που ωστόσο κρίνεται σίγουρο, καθώς η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τη συγκυβέρνηση υπό την Καγκελάριο Angela Merkel.
Στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται και λοιπά μέτρα για την ασφάλεια του διαδικτύου, όπως η απαγόρευση υλικού παιδικής πορνογραφίας αλλά και εικόνων ή ρητορικής μίσους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης