Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABN Amro: Αύξηση +30% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 601 εκατ. ευρώ

tags :
ABN Amro: Αύξηση +30% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 601 εκατ. ευρώ
Τα λειτουργικά έσοδα της ολλανδικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +14% στα 2,25 δισ. ευρώ
Αύξηση της τάξεως του +30% κατέγραψε στα καθαρά της έσοδα η ολλανδική τράπεζα ABN Amro για το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενισχύοντας την πρόοδό της που θα τη βοηθήσει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει μέχρι το 2020.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της ολλανδικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 601 εκατ. ευρώ, έναντι 463 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που τα καθαρά έσοδα από τόκους άγγιξαν τα 1,6 δισ. ευρώ, έναντι 1,55 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2016.
Παράλληλα, τα λειτουργικά έσοδα της ABN ενισχύθηκαν κατά +14% στα 2,25 δισ. ευρώ, έναντι 1,97 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
"Ήμασταν σε θέση να αντισταθμίσουμε το περιβάλλον χαμηλών και αρνητικών επιτκοκίων και να αυξήσουμε τα καθαρά έσοδα από τόκους, ενισχύοντας τα μεγάλα δάνεια και μειώνοντας τα επιτόκιο των καταθέσεων", δήλωσε ο διευθύνων σύβμουλος της τράπεζας, Kees van Dijkhuizen, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
"Με πάνω από το 50% του δανειακού μας χαρτοφυλακίου στη στέγαση και στην ακίνητη περιουσία, είμαστε σε καλή θέση να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη μετάβαση σε βιώσιμα ακίνητα στις Κάτω Χώρεας", πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης