Ικανοποίηση της Κομισιόν για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από την Ελλάδα

Ικανοποίηση της Κομισιόν για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από την Ελλάδα
Ο κ. Αβραμόπουλος συζήτησε την κατάσταση γύρω από το προσφυγικό στη χώρα μας, την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των ασυνόδευτων παιδιών
Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από τις ελληνικές υπηρεσίες εξέφρασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως αυτό είχε αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση των «δευτερογενών ροών», δηλαδή τη μετάβαση άτυπων μεταναστών από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και για την αύξηση επιστροφών στην Τουρκία, μέσω της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
Ο κ. Αβραμόπουλος συζήτησε την κατάσταση γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό στη χώρα μας, την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των ασυνόδευτων παιδιών, την κατασκευή προαναχωρησιακών κέντρων σε νησιά, την αναγκαιότητα αναθεώρησης στο σύστημα ασύλου, αλλά και την ενεργοποίηση του κανονισμού του Δουβλίνου, που σημαίνει την επιστροφή άτυπων μεταναστών από τις άλλες χώρες της ΕΕ στην Ελλάδα, με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έμφαση δόθηκε στο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών, που είναι πολλά αυτήν τη στιγμή στα νησιά.
Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τους δύο υπουργούς και τα στελέχη των υπουργείων για την ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία προβλέπει οικογένειες σε όλες τις χώρες της ΕΕ και ζήτησε την ενσωμάτωσή της στο ελληνικό δίκαιο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS