Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ross (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι κινεζικές τράπεζες ισχυρός αντίπαλος των αμερικανικών μετά τις συμφωνίες ΗΠΑ - Κίνας

Ross (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι κινεζικές τράπεζες ισχυρός αντίπαλος των αμερικανικών μετά τις συμφωνίες ΗΠΑ - Κίνας
Οι εμπορικές συμφωνίες ΗΠΑ - Κίνας, θα «αναγκάσουν» την Αμερική να αντιμετωπίζει τις κινεζικές τράπεζες όπως τις άλλες ξένες τράπεζες
Την εκτίμηση ότι οι αμερικανικές τράπεζες θα έχουν ένα ισχυρό αντίπαλο, τις κινεζικές τράπεζες, εξέφρασε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross.
Όπως δήλωσε ο ίδιος στο CNBC, οι νέες εμπορικές συμφωνίες των ΗΠΑ με την Κίνα περιλαμβάνουν την υπόσχεση να επιτρέπεται στις κινεζικές τράπεζες καλύτερη πρόσβαση στην Αμερική.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι συμφωνίες με το Πεκίνο αποτελούν τη βάση για την αντιμετώπιση των κινεζικών τραπεζών με τον ίδιο τρόπο που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τις άλλες ξένες τράπεζες.
«Έχουμε συμφωνήσει να αντιμετωπίσουμε τις τράπεζες τους, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε άλλες ξένες τράπεζες όταν θέλουν να έρθουν και να αναπτύξουν δραστηριότητα στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Ross.
«Ξεκάθαρα, η Κίνα, της οποίας οι τράπεζες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων σε όλον τον κόσμο, θέλει να έχει πρόσβαση στην αμερικανική τραπεζική αγορά».
Ωστόσο, ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε μπορεί να συμβεί αυτό, ενώ επεσήμανε ότι θα εξαρτηθεί από την τήρηση των προδιαγραφών των ΗΠΑ από την Κίνα.
«Όσο λειτουργούν σύμφωνα με τους συνήθεις κανόνες, θα έχουν πρόσβαση» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης