Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Θέλουμε μία Ευρώπη πιο δημοκρατική, πιο αποτελεσματική, πιο πολιτική, δήλωσε ο Macron

Liberation: Θέλουμε μία Ευρώπη πιο δημοκρατική, πιο αποτελεσματική, πιο πολιτική, δήλωσε ο Macron
"Θα ενώσω τους Γάλλους και θα πιάσω δουλειά από απόψε κιόλας" υποσχέθηκε ο Emmanuel Macron
Πρόεδρος της Γαλλίας ορκίστηκε εδώ και λίγη ώρα ο Emmanuel Macron και υποσχέθηκε ότι η εντολή του θα καθοδηγείται από "την ελπίδα για να αγκαλιάσουμε το μέλλον", όπως γράφει στη συνεχή της ενημέρωση η Liberation.
O Μacron είπε επίσης ότι "ο κόσμος και η Ευρώπη χρειάζονται μία Γαλλία δυνατή και σίγουρη για το πεπρωμένο της", ενώ έδωσε και το σύνθημα εν όψει της αυριανής επίσκεψής του στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με την Angela Merkel.
"Χρειαζόμαστε μία Ευρώπη πιο δημοκρατική, πιο αποτελεσματική, πιο πολιτική, διότι είναι το εργαλείο για την κυριαρχία μας και η ΕΕ θα πρέπει να επανιδρυθεί και να αναγεννηθεί".
Ο Macron υποσχέθηκε επίσης ότι "τίποτα δεν θα μειώσει την αποφασιστικότητά μου να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της Γαλλίας, θέλω να ενώσω τους Γάλλους για να γράψουμε μία από τις πιο ωραίες σελίδες της ιστορίας μας και όσον αφορά εμένα προσωπικά, θα πιάσω από απόψε δουλειά".
Ο νέος πρόεδρος είχε χειραψία με πάρα πολλούς που βρίσκονταν μέσα στο μέγαρο στα Ηλύσια Πεδία για να τον συγχαρούν και να του ευχηθούν.
Ανάμεσά τους ήταν ο Francois Bayrou, η Sylvie Goulard, o Laurence Haim και ο Gerard Collomb, ενώ ο Macron έκανε τιμητική αναφορά σε όλους τους προκατόχους του, από τον de Gaulle ως τον Hollande.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης