Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελληνορωσικές σχέσεις και επενδύσεις στο μικροσκόπιο της συνάντησης Τσίπρα – Putin στο Πεκίνο

Ελληνορωσικές σχέσεις και επενδύσεις στο μικροσκόπιο της συνάντησης Τσίπρα – Putin στο Πεκίνο
Συνάντηση του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, με τον ρώσο πρόεδρο V. Putin,  στο Πεκίνο
(Upd2) Περίπου 70 λεπτά, αντί για 30 που είχε αρχικά προγραμματιστεί, διήρκησε η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο Putin στο Πεκίνο.
Στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο ανδρών ήταν η ενίσχυση των ελληνο - ρωσικών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού ενώ συζητήθηκε και η προοπτική περισσότερων ρωσικών επενδύσεων, στους τομείς της ενέργειας, των σιδηροδρόμων και της εκμετάλλευσης των λιμανιών, στη χώρα.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, τα τελευταία χρόνια σημειώνεται σημαντική αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και του αριθμού τουριστών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, γεγονός που μπορεί να διευρυνθεί μέσω της διοργάνωσης της 11ης συνάντησης της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής και την αποστολή επιχειρηματικής ομάδας στη Μόσχα τον Ιούνιο με στόχο την ανάπτυξη της διαπεριφερειακής συνεργασίας.
Από την πλευρά του, ο ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση παρόντες ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και S. Lavrov, επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς.
Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Τσίπρας έγραψε ότι «με τον Πρόεδρο Πούτιν συζητήσαμε σήμερα στο Πεκίνο για την αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων & τις εξελίξεις στην περιοχή μας».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης