Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα με Lagarde στο Πεκίνο - Ταύτιση απόψεων - Λύση τώρα για την ελάφρυνση του χρέους

Συνάντηση Τσίπρα με Lagarde στο Πεκίνο - Ταύτιση απόψεων - Λύση τώρα για την ελάφρυνση του χρέους
Ο πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας συναντήθηκε  με την διευθύντρια του ΔΝΤ, C. Lagarde, στο Πεκίνο, στο περιθώριο του Φόρουμ, «Belt and Road»
Μήνυμα στην C.Lagarde πως αν ο W. Schaeuble και το ΔΝΤ δεν συμφωνήσουν ως οφείλουν στα μέτρα απομείωσης του χρέους, με αποτέλεσμα το Ταμείο να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, τότε η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων που θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα και αφορούν τη διετία 2019-2020, έστειλε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας.
Στη συζήτηση που είχαν ο πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας, με την διευθύντρια του ΔΝΤ, C. Lagarde,στο Πεκίνο, στο περιθώριο του Φόρουμ, «Belt and Road», σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε  απόλυτη ταύτιση απόψεων στην ανάγκη να υπάρξει τώρα η λύση για την ελάφρυνση χρέους, με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων άμεσα.
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ξεκαθάρισε ότι ο W. Schaeuble επιμείνει στο ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους αφενός, στο ότι δεν μπορεί να συμφωνηθεί ένα εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι» μετά το 2018 αφετέρου, τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα.
O κ. Τσίπρας αντέτεινε ότι σε περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, τα μέτρα που θα ψηφισθούν μέσα στην εβδομάδα, δεν θα εφαρμοστούν το 2019- 2020.
Σε ανάρτησή του στο twitter o πρωθυπουργός έγραψε ότι «παρά τις γνωστές διαφωνίες σε μέτρα πολιτικής, στο θέμα του χρέους βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ C. Lagarde και η ουσιαστική απομείωση χρέους είναι προϋπόθεση για οριστική έξοδο από την κρίση & την ταχεία ανάκαμψη της ελλ. Οικονομίας».



Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης