Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump «αντιστάθμισε» τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ - Με οριακές απώλειες έκλεισαν Dow Jones και S&P 500

Ο Trump «αντιστάθμισε» τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ - Με οριακές απώλειες έκλεισαν Dow Jones και S&P 500
Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,09%, στις 6.122,8 μονάδες, απέχοντας όμως από το ρεκόρ των 6.129 μονάδων που πέτυχε μέσα στην εβδομάδα
Το συνεχόμενο «show» του Donald Trump μετά την αποπομπή του επικεφαλής του FBI, James Comey, δεν άφησε τους επενδυτές της Wall Street να πάρουν θάρρος από τα άκρως ικανοποιητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα για την αμερικανική οικονομία, με αποτέλεσμα ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average και ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500, να κλείσουν με οριακές απώλειες 0,11% και 0,13% αντίστοιχα, στις 20.896,6 και 2.391,3 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,09%, στις 6.122,8 μονάδες, απέχοντας όμως από το ρεκόρ των 6.129 μονάδων που πέτυχε μέσα στην εβδομάδα.
Οι δείκτες στηρίχθηκαν εκ νέου από τις «μεγάλες πέντε» (Alphabet, Apple, Amazon, Microsoft, Facebook).
Η Wall Street δέχεται ιδιαίτερη πίεση τις τελευταίες ημέρες από την αιφνίδια αποπομπή του επικεφαλής του FBI, James Comey, από τον Πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος, να σημειωθεί, πως έχει απολύσει άλλους τρεις ανώτατους αξιωματούχους από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Η αβεβαιότητα συνεχίστηκε και μετά τις απειλές του Ρεπουμπλικάνου προς τον κ. Comey για τυχόν υποκλοπή των μεταξύ τους συνομιλιών.
Το κλίμα δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,2%, την ίδια στιγμή που τον προηγούμενο μήνα είχε καταγραφεί πτώση -0,3%, δεχόμενος ώθηση από την ενίσχυση στις ενεργειακές τιμές, οι οποίες έχουν αυξηθεί συνολικά +9,3% κατά τους τελευταίες δώδεκα μήνες.
Παράλληλα, σε ξεχωριστή ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, άνοδος καταγράφηκε και στις λιανικές πωλήσεις για τον εν λόγω μήνα, οι οποίες αυξήθηκαν κατά +0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια άνοδος άγγιξες το +4,5%.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το Υπουργείο αναθεώρησε επί τα βελτίω και τα αποτελέσματα που αφορούσαν τον Μάρτιο του 2017, με τις πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο της τάξεως του +0,1%, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για πτώση -0,2%.
Τα αποτελέσματα αναμένεται να παρέχουν ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας για το πρώτο τρίμηνο, το οποίο παρουσίασε ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης μόλις 0,7%.

Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι στον Dow Jones:



Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι στον S&P 500:



Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι στον Nasdaq:



Η πορεία των δεικτών μέσα στην εβδομάδα:






www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης