Οι κινήσεις Trump «στοιχειώνουν» τη Wall Street, παρά τα ενθαρρυντικά οικονομικά σημάδια της οικονομίας

Οι κινήσεις Trump «στοιχειώνουν» τη Wall Street, παρά τα ενθαρρυντικά οικονομικά σημάδια της οικονομίας
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε, έστω και οριακά, να αντιστρέψει τη χθεσινή του πτώση, καταγράφοντας αύξηση 0,03% (στις 6.119,66 μονάδες)
Με αρνητικά πρόσημα, όπως έκλεισαν χθες, ξεκίνησαν τη σημερινή (12 Μαϊου 2017) συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones Industrial Average και S&P 500, ήτοι -0,14% και -0,17% αντίστοιχα, στις 20.889,79 και 2.391,45 μονλαδες, περί τις 16:34.
Η Wall Street δέχεται ιδιαίτερη πίεση τις τελευταίες ημέρες από την αιφνίδια αποπομπή του επικεφαλής του FBI, James Comey, από τον Πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος, να σημειωθεί, πως έχει απολύσιε άλλους τρεις ανώτατους αξιωματούχους από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε, έστω και οριακά, να αντιστρέψει τη χθεσινή του πτώση, καταγράφοντας αύξηση 0,03% (στις 6.119,66 μονάδες).
Μάλιστα, το κλίμα δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,2%, την ίδια στιγμή που τον προηγούμενο μήνα είχε καταγραφεί πτώση -0,3%, δεχόμενος ώθηση από την ενίσχυση στις ενεργειακές τιμές, οι οποίες έχουν αυξηθεί συνολικά +9,3% κατά τους τελευταίες δώδεκα μήνες.
Παράλληλα, σε ξεχωριστή ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, άνοδος καταγράφηκε και στις λιανικές πωλήσεις για τον εν λόγω μήνα, οι οποίες αυξήθηκαν κατά +0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια άνοδος άγγιξες το +4,5%.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το Υπουργείο αναθεώρησε επί τα βελτίω και τα αποτελέσματα που αφορούσαν τον Μάρτιο του 2017, με τις πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο της τάξεως του +0,1%, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για πτώση -0,2%.
Να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω αποτελέσματα αναμένεται να παρέχουν ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας για το πρώτο τρίμηνο, το οποίο παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 0,7% σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS