Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με οριακές απώλειες έκλεισε η Wall Street - «Στοπ» στα ρεκόρ του Nasdaq - Ξεπέρασε τις 11 μονάδες ο VIX

Με οριακές απώλειες έκλεισε η Wall Street - «Στοπ» στα ρεκόρ του Nasdaq - Ξεπέρασε τις 11 μονάδες ο VIX
Οι σημερινές δηλώσεις του Αμεριακνού Προέδρου δε βοηθούν καθόλου την κατάσταση...
Με οριακές απώλειες έκλεισαν τη σημερινή (11 Μαϊου 2017) συνεδρίαση οι τρεις χρηματιστηριακοί κύριοι δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς οι επενδυτές έχουν σταθεί στην απόλυση του επικεφαλής του FBI, James Comey, από τον Πρόεδρο Donald Trump.
Μάλιστα, οι σημερινές δηλώσεις (περισσότερα εδώ) του Αμεριακνού Προέδρου δε βοηθούν καθόλου την κατάσταση...
Επιπλέον, «έσβησαν» και τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ανόδου στον «μάυρο χρυσό», που θα μπορούσε να στηρίξει τη Wall Street, κυρίως τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones Industrial Average, ο οποίος κατέγαρψε πτώση 0,11%, στις 20.933,36 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq έβαλε «στοπ» στα ενδοσυνεδριακά ρεκόρ και τα ρεκόρ κλεισίματος των τελευταίων δύο εβδομάδων (με εξαίρεση μία συνεδρίαση), βρισκόμενος στις 6.115,96 μονάδες (-0,22%).
Η μετοχή της Snap πραγματοποίηση ράλι... προς τα κάτω, μετά τις ζημίες - μαμούθ (2,2 δισ. δολάρια!) για το α' 3μηνο 2017, βρισκόμενη στο -21,45% και τα 18 δολάρια!
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε με επίσης οριακές απώλειες της τάξης του 0,19%, στις 2.395,95 μονάδες.
Το ADR της Εθνικής Τράπεζας σημέιωσε κέρδη 0,76%, στα 0,382 δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ο ευρέως γνωστός «δείκτης φόβου» CBOE VIX (Volatility Index) ξεπέρασε ακόμη και τις 11 μονάδες (άνω του +9%), για να βρεθεί, περί τις 23:10, στις 10,5 (+2,74%).
Ο δείκτης λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.
Αύξηση του δείκτη συνεπάγεται και αύξηση της αβεβαιότητας στο επενδυτικό κοινό, πτώση του δείκτη VIX σημαίνει και μείωση της αβεβαιότητας.
Οι κατώτατες (λογικές) τιμές του είναι κοντά στις 11 μονάδες.
Η υπέρβαση των 14 μονάδων δεν μπορεί να θεωρηθεί μία ανησυχητική εξέλιξη, με τη λογική ότι διαχρονικά η μέση τιμή του VIX κυμαίνεται στις 19 μονάδες, ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες ο δείκτης έφτασε ακόμη και τις 9,7 μονάδες, μάι επίδοση που ήταν η καλύτερη από το 2005.
Το ιστορικό χαμηλό του δείκτη, το οποίο επετεύχθη το 1993, είναι 8,89 μονάδες!


Οι μεγάλοι χαμένοι και οι κερδισμένοι του Dow Jones:



Οι μεγάλοι χαμένοι και οι κερδισμένοι του S&P 500:



Οι μεγάλοι χαμένοι και οι κερδισμένοι του Nasdaq:



Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 28 ετών βρέθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις Η.Π.Α. για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Μαΐου, ένα σημάδι που καταδεικνύει την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά επιπλέον 2 χιλ., με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στις 236 χιλ. συνολικά, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 245 χιλ. αιτήσεις.
Παράλληλα, οι αιτήσεις παρέμειναν κάτω από το όριο των 300 χιλ. για 114 συνεχόμενες εβδομάδες, ένα σερί που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες ακόμα.
Σε ότι αφορά τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος αποτελεί πιο σταθερό κριτήριο για την αγορά εργασίας, αυτός αυξήθηκε μόλις κατά 500, στις 243.500 συνολικά.
Επιπλέον, σε ξεχωριστή του ανακοίνωση, το Υπουργείο Εργασίας της χώρας, ανέφερε ότι οι τιμές παραγωγού για τον Απρίλιο του 2017 ενισχύθηκαν κατά -0,5% σε μηνιαία βάση, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης