Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο κόκκινο» η Wall Street - «Στοπ» στα ιστορικά υψηλά του Nasdaq - Καταρρέει 22% η μετοχή της Snap

«Στο κόκκινο» η Wall Street - «Στοπ» στα ιστορικά υψηλά του Nasdaq - Καταρρέει 22% η μετοχή της Snap
Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο Dow Jones υποχωρεί 0,14%, στις 20.913,32 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,27%, στις 2.393,15 μονάδες
Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν τη σημερινή (10 Μαϊου 2017) συνεδρίαση οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall Street, παρά την ανάκαμψη που σημείώνουν οι τιμές πετρελαίου.
Ενδεικτικά, περί τις 16:36, το αργό ενισχύτεαι κατά 1,1% στα 47,8 δολάρια, ενώ το Brent παραμένει πάνω από τα 50 δολάρια, στα 50,7 δολάρια ανά βαρέλι (+1,1%).
Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,14%, στις 20.913,32 μονάδες, ενώ ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,27%, στις 2.393,15 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq έβαλε απότομα «στοπ» στα συνεχόμενα ρεκόρ του, υποχωρώντας 0,34%, στις 6.108,59 μονάδες.
Η μετοχή της Snap δέχεται ιδιαίτερες πιέσεις μετά τις ζημίες - μαμούθ (2,2 δισ. δολάρια!) για το α' 3μηνο 2017, βρισκόμενη στο -22% κια τα 17,9 δολάρια!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 28 ετών βρέθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις Η.Π.Α. για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Μαΐου, ένα σημάδι που καταδεικνύει την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά επιπλέον 2 χιλ., με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στις 236 χιλ. συνολικά, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 245 χιλ. αιτήσεις.
Παράλληλα, οι αιτήσεις παρέμειναν κάτω από το όριο των 300 χιλ. για 114 συνεχόμενες εβδομάδες, ένα σερί που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες ακόμα.
Σε ότι αφορά τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος αποτελεί πιο σταθερό κριτήριο για την αγορά εργασίας, αυτός αυξήθηκε μόλις κατά 500, στις 243.500 συνολικά.
Επιπλέον, σε ξεχωριστή του ανακοίνωση, το Υπουργείο Εργασίας της χώρας, ανέφερε ότι οι τιμές παραγωγού για τον Απρίλιο του 2017 ενισχύθηκαν κατά -0,5% σε μηνιαία βάση, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Ωστόσο, τα παραπάνω επισκιάστηκαν από την προχθεσινή ξαφνική αποπομπή του James Comey από το «τιμόνι» του FBI (Federal Βureau οf Ιnνestigatiοn).
Όπως αναφέρουν στο FBI, ο ίδιος ο κ. Comey και οι συνεργάτες του νόμιζαν ότι η επιστολή του Λευκού Οίκου ήταν φάρσα ή ένα πικρόχολο αστείο, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Η.Π.Α. που Πρόεδρος απολύει τον επικεφαλής του FBI.
Λίγες ώρες λοιπόν μετά την απόλυσή του, στο FBI βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη οι πολιτικές κι ενδοϋπηρεσιακές ζυμώσεις για τον πιθανό αντικαταστάτη του.
Για το σκοπό αυτό έχουν δρομολογηθεί συσκέψεις μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών της υπηρεσίας με το βασικό ερώτημα να εντοπίζεται στο ποιος θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει.
Επισημαίνεται ότι η αποπομπή του κ. Comey πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του FBI για το ενδεχόμενο επαφών μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού Προέδρου και της Ρωσίας.
Ο κ. Comey ήταν επιλογή του Batack Obama και είχε συμπληρώσει 6,5 χρόνια υπηρεσίας στη διεύθυνση του FBI, ενώ είναι ο τρίτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αρχών ασφαλείας στις Η.Π.Α. που αποπέμφθηκε από τον Donald Trump, μετά την αποπομπή του Preet Bharara από τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, αλλά και την απόλυση της υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης, Sally Yates.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης