Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

SEB Investment Management: Positive για τις ευρωπαϊκές μετοχές μετά τη νίκη Macron

SEB Investment Management: Positive για τις ευρωπαϊκές μετοχές μετά τη νίκη Macron
Αναλυτές της SEB Investment Management υποστηρίζουν ότι το πολιτικό ρίσκο στην Ευρώπη υποχώρησε μετά τη νίκη του Macron στις γαλλικές προεδρικές εκλογές
Κατά κοινή ομολογία πλέον, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι μια καλή επενδυτική επιλογή, τώρα που ο πολιτικός κίνδυνος έχει περιοριστεί.
Πλέον είναι η ώρα να κοιτάξουμε στα οικονομικά μεγέθη των εταιρειών για να διαλέξουμε μετοχές και σε αυτή την περίπτωση η Ευρώπη θα είναι ο νικητής καθώς η νίκη του Emmanuel Macron στις γαλλικές προεδρικές εκλογές προσέφερε περισσότερη σαφήνεια, σύμφωνα με τον Peter Branner της SEB Investment Management.
«Είμαστε περισσότερο positive (θετικοί) στην Ευρώπη, ειδικά σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε στο Bloomberg ο Branner.
«Φυσικά, υπάρχουν σημαντικές πολιτικές γεγονότα σε εξέλιξη, αλλά οι περισσότερες μακροπρόθεσμες κινήσεις της αγοράς βασίζονται στην πορεία των εταιρειών και όχι στα πολιτικά εμπόδια όπως το Brexit» πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αυξήσεις των επιτοκίων δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι «κακό σημάδι» για τις μετοχές, αρκεί οι κεντρικές τράπεζες να αντιδράσουν με προσοχή.

Οι ανησυχίες

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Branner ανησυχεί για τις εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς οι προστατευτικές εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την οικονομική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης