Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Η φορολογική μεταρρύθμιση Trump θα αυξήσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το χρέος των ΗΠΑ

Moody’s: Η φορολογική μεταρρύθμιση Trump θα αυξήσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το χρέος των ΗΠΑ
Ωστόσο, η μεταρρύθμιση αναμένεται να ωφελήσει την πιστοληπτική ικανότητα ορισμένων κλάδων
Η φορολογική μεταρρύθμιση που πρότεινε τον προηγούμενο μήνα η κυβέρνηση του Donald Trump αναμένεται να αυξήσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα και, ως αποτέλεσμα, το δημόσιο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτιμά σε σχετική της ανάλυση η Moody’s.
Ωστόσο, συμπληρώνει ο οίκος αξιολόγησης, η μεταρρύθμιση αναμένεται να ωφελήσει την πιστοληπτική ικανότητα («Credit Positive») ορισμένων κλάδων, ενώ θα λειτουργήσει ευεργετικά για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας σε βραχυπρόθεσμο – μόνο – επίπεδο.
Οι μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες θα αύξαναν τη ρευστότητά τους, θα προχωρούσαν σε επενδύσεις και θα βελτίωναν την κερδοφορία τους.
Υπενθυμίζεται πως στις 26 Απριλίου 2017 η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε κι επίσημα φορολογικό συντελεστή ύψους 15% για τις επιχειρήσεις, από 35% που είναι ο τρέχον, ενώ σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, θα υπάρχουν τρεις συντελεστές, 10%, 25% και 35%, ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος.
Ο συντελεστής για τη φορολόγηση των μερισμάτων στις εισηγμένες θα διαμορφώνεται στο 20%.
Η νέα μεταρρύθμιση οποία πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο για να τεθεί σε εφαρμογή, θα περιλαμβάνει εφάπαξ φορολόγηση των εταιρικών κεφαλαίων που θα επιστρέψουν πίσω στις Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης