Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: «Συναγερμός» για τα 11 εκατ. ψήφων της Le Pen - Η ΕΕ να σταθεί στα «θύματα» της παγκοσμιοποίησης

Moscovici: «Συναγερμός» για  τα 11 εκατ. ψήφων της Le Pen -  Η ΕΕ να σταθεί στα «θύματα» της παγκοσμιοποίησης
«Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τη σύγχυση, τον φόβο, τον θυμό αυτών που ψήφισαν το Εθνικό Μέτωπο, αυτών που απείχαν ή που ψήφισαν λευκό ή άκυρο», τόνισε ο Moscovici
Να σταθεί στο πλευρό των χαμένων της παγκοσμιοποίησης καλεί την ΕΕ ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici, μετά τον «συναγερμό» των γαλλικών προεδρικών εκλογών, στις οποίες το Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen έλαβε σχεδόν 11 εκατομμύρια ψήφους.   
«Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τη σύγχυση, τον φόβο, τον θυμό αυτών που ψήφισαν το Εθνικό Μέτωπο, αυτών που απείχαν ή που ψήφισαν λευκό ή άκυρο», τόνισε ο Moscovici σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.
«Το μήνυμα αυτό ισχύει για τον εκλεγέντα πρόεδρο Emmanuel Macron ισχύει επίσης για την Ευρώπη», πρόσθεσε.
«Η Ευρώπη οφείλει να απευθυνθεί σ' αυτούς που αισθάνονται πως είναι οι χαμένοι της παγκοσμιοποίησης, οι παραμερισμένοι, ακόμη περισσότερο απ' ό,τι σ' αυτούς για τους οποίους ο άνεμος της παγκοσμιοποίησης πνέει ούριος και οι οποίοι αισθάνονται άνετα», υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος, υπενθυμίζοντας πως η Le Pen έκανε την Κυριακή «ένα ιστορικό ρεκόρ» με 10,6 εκατομμύρια ψήφους.
«Το μήνυμα αυτό είναι ένα μήνυμα συναγερμού: υπάρχει μια δυσαρέσκεια έναντι της Ευρώπης η οποία παραμένει ισχυρή», επισήμανε ο Γάλλος επίτροπος.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης