Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αισιόδοξη η Κεντρική Τράπεζα για την ανάπτυξη της οικονομίας το β΄ τρίμηνο 2017 - Στο 0,5%

Γαλλία: Αισιόδοξη η Κεντρική Τράπεζα για την ανάπτυξη της οικονομίας το β΄ τρίμηνο 2017 - Στο 0,5%
Ο ρυθμός ανάπτυξης του γαλλικού ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους υποχώρησε στο 0,3%
Επιτάχυνση στην οικονομική ανάπτυξης στη Γαλλία για το δεύτερο τρίμηνο του έτους αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ανακάμπτοντας από την απογοητευτική επέκταση που καταγράφηκε στην αρχή του έτους.
Συγκεκριμένα, οι τελευταίες εκτιμήσεις της Τράπεζας της Γαλλίας προβλέπουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5%, κατά τη διάρκεια μίας περιόδου που εμπεριείχε τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, όπου και επικράτησε ο Emmanuel Macron.
Παρά την ευρυτερη ανάκαμψη των προοπτικών της Ευρωζώνης, η γαλλική οικονομία έχει μείνει αρκετά πίσω σε σύγκριση με το βασικό ανταγωνιστή της, δηλαδή τη Γερμανία, ενώ στην περίοδο μετά την κρίση δεν έχει καραφέρει να καταγράψει την ανάκαμψη που έχουν σημειώσει χώρες όπως η Ισπανία.
Σημειώνεται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του γαλλικού ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους υποχώρησε στο 0,3%, ενώ η ανεργία παρέμεινε στο 10%.
Την ερχόμενη Πέμπτη (11/5) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εκδώσει τις τελευταίες προοπτικές της για τη γαλλική οικονομία, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τα ζητήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει και ξεπεράσει ο Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης