Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποψήφιος με τον Macron στις βουλευτικές εκλογές ο πρώην πρωθυπουργός Valls

Γαλλία: Υποψήφιος με τον Macron στις βουλευτικές εκλογές ο πρώην πρωθυπουργός Valls
Όλοι όσοι συμφωνούν με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Macron, οφείλουν να δεσμευθούν πλήρως, τόνισε ο Valls
«Θα είμαι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας», ανακοίνωσε ο Manuel Valls  στο δίκτυο RTL σήμερα το πρωί, δηλώνοντας ότι επιθυμεί την «καταγραφή» του στο κίνημα του Macron.
Την υποψηφιότητά του με την προεδρική πλειοψηφία ανακοίνωσε ο Manuel Valls προτρέποντας όλους τους προοδευτικούς βουλευτές να κάνουν το ίδιο, τονίζοντας ότι «το Σοσιαλιστικό κόμμα είναι νεκρό».
Παράλληλα κάλεσε όλους τους απερχόμενους βουλευτές, τους προοδευτικούς, εκείνους που προέτρεψαν σε ψήφο υπέρ του Macron πριν από τον πρώτο γύρο και όλους εκείνους που επιθυμούσαν τη νίκη του, να καταγραφούν στο κίνημα του Macron "Republique en Marche".
Ακόμα πρόσθεσε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό:
«Ας είμαστε ξεκάθαροι.
Σήμερα η ουσία είναι να δώσουμε στον Macron μια πλειοψηφία, χωρίς αποδοκιμασία, εάν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω», εξηγώντας ότι η «διαίρεση» υπήρξε «μοιραία για την πενταετία» του Φρανσουά Ολάντ.
Ουσιαστικά ο Valls αναφερόταν στην ομάδα των βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος (les frondeurs) που αντιτάχθηκαν στην οικονομική πολιτική όλων των κυβερνήσεων του Francois Hollande.
«Δεν διατηρώ ποτέ τη στενοχώρια, ακόμη λιγότερο πικρία.
Θέλω την επιτυχία του Macron, της κυβέρνησής του, της πλειοψηφίας του», εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός που απηύθυνε έκκληση προς τους συντρόφους του σοσιαλιστές:
«Όλοι όσοι συμφωνούν με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Macron, οφείλουν να δεσμευθούν πλήρως.
Δεν έχω προσωπική φιλοδοξία», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης