Τελευταία Νέα
Διεθνή

PIMCO: Θετικό αποτέλεσμα για τις αγορές η νίκη Macron, αλλά οι επενδυτές να μην επαναπαυθούν

PIMCO: Θετικό αποτέλεσμα για τις αγορές η νίκη Macron, αλλά οι επενδυτές να μην επαναπαυθούν
«Οι άμεσοι κίνδυνοι έχουν μειωθεί, αλλά παραμένει ένα ακόμα εύθραυστο οικονομικό περιβάλλον με πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη μεσοπρόθεσμα»
Θετικά για τις αγορές αποτιμά τον θρίαμβο του Emmanuel Macron στις γαλλικές εκλογές της 7ης Μάιου 2017 η PIMCO (Pacific Investment Management Company), σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι ακόμα η στιγμή για επανάπαυση από πλευράς επενδυτών.
Το αποτέλεσμα είναι θετικό για δύο λόγους.
Πρώτον, εξαλείφει τον κίνδυνο της εθνικίστριας Marine Le Pen, η οποία είχε υποσχεθεί δημοψήφισμα για την έξοδο της Γαλλίας από την Ε.Ε., και, δεύτερον, το υψηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό νίκης του κ. Macron αυξάνει τις πιθανότητες το κόμμα του «En Marche» να κερδίσει καθολικά και στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2017.
Παρόλα αυτά, είναι ακόμα ασαφές το αν το «En Marche» θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στην Εθνοσυνέλευση.
Σε περίπτωση που δεν το καταφέρει, η PIMCO αναμένει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με άλλα κόμματα.
Μιλώντας σε μία ευρύτερη βάση, οι εκλογές στη Γαλλία, παράλληλα με το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών, αντιπροσωπεύουν ένα «στοπ» στην ενίσχυση των λαϊκιστών τόσο στην Ευρώπη, όσο και παγκοσμίως.
«Οι άμεσοι κίνδυνοι έχουν μειωθεί, αλλά παραμένει ένα ακόμα εύθραυστο οικονομικό περιβάλλον με πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη μεσοπρόθεσμα.
Ως εκ τούτου, εξακολουθούμε να συνιστούμε προσοχή σε ό,τι αφορά στην ανάληψη κινδύνου», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης