Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών μειώνει το πολιτικό ρίσκο, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν

Fitch: Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών μειώνει το πολιτικό ρίσκο, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν
Νωρίτερα η S&P επεσήμανε ότι η εκλογή Macron δεν επηρεάζει την αξιολόγηση της Γαλλίας, ενώ η Moody' s χαρακτήρισε πιστωτικά θετικό το πρόγραμμα του νέου Γάλλου προέδρου
Η νίκη του Emmanuel Macron και η εκλογή του ως πρόεδρος της Γαλλίας περιορίζει τον κίνδυνο βραχυπρόθεσμο πολιτικό σοκ για τη Γαλλία και την γενικότερα την Ευρώπη.
Αυτό αναφέρεται σε ανάλυση της Fitch, στον απόηχο του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών.
Επίσης επισημαίνεται ότι το αποτέλεσμα υποστηρίζει την υπόθεση της Fitch ότι η Γαλλία θα παραμείνει μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Standard and Poor's: Η εκλογή Macron δεν επηρεάζει την αξιολόγηση της Γαλλίας - Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

H εκλογή του Emmanuel Macron στην προεδρία της Γαλλίας δεν επηρεάζει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, αναφέρει ο οίκος Standard & Poor's.
«Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών δεν θα επηρεάσει άμεσα τις αξιολογήσεις», τονίζουν οι αναλυτές του οίκου.
Σύμφωνα με την Standard & Poor's η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας αναμένεται να συνεχίσει ή και να επιταχύνει τον μέτριο ρυθμό των μεταρρυθμίσεων.
Σημειώνεται ότι η S&P δεν αναφέρεται στις ανησυχίες εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου, για τις οποίες έκανε νωρίτερα λόγο ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Η Standard & Poor's αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας με ΑΑ και σταθερό outlook.

Moody's: Credit positive για τη Γαλλία το πρόγραμμα του Macron - Υψηλό το ρίσκο υλοποίησης

Πιστωτικά θετικό (credit positive) χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody's το πρόγραμμα του νέου προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron, σε σημερινή της ανάλυση (08/05) στον απόηχο της μεγάλης νίκης του κεντρώου υποψηφίου.
Προειδοποιεί ωστόσο για το ρίσκο υλοποίησης του προγράμματός του, εν όψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία τον Ιούνιο.
Στόχος του οικονομικού προγράμματος του Macron είναι η τόνωση της ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα, και η συνέχιση της σταδιακής εξισορρόπησης του χρέους, αναφέρει η Moody's στην ανάλυση με τίτλο "Government of France - Credit Impact of Macron Presidency Will Depend on Ability to Reach Consensus on Economic and Fiscal Policy (Γαλλία: Η πιστωτική επίδραση της προεδρίας Macron θα εξαρτηθεί από τη συναίνεση στην οικονομική και δημοσιονομική του πολιτική) ".
Ωστόσο το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου θα είναι καθοριστικό για την ικανότητα του νέου προέδρου να εφαρμόσει στην πράξη τα σχέδιά του.
«Η ικανότητα των Γάλλων βουλευτών να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν επιτυχώς τις πολιτικές που στοχεύουν στην τόνωση της ανάπτυξης και τη στήριξη της δημοσιονομική προσαρμογής, θα αποτελέσουν τον «οδηγό» για την αξιολόγηση και το outlook της Γαλλίας μεστοπρόθεσμα», τονίζει η Sarah Carlson, αντιπρόεδρος της Moody's.
O νέος πρόεδρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτές τις προκλήσεις, υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
Το δημόσιο χρέος της Γαλλίας πλησιάζει το 100% του ΑΕΠ κιαι είναι απίθανο να υποχωρήσει σημαντικά πριν τα τέλη της δεκαετίας.
Την ίδια ώρα, η δυναμική της ανάπτυξης στη Γαλλία είναι περιορισμένη και δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1,5% του ΑΕΠ, χωρίς τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Αν ο Macron αποτύχει να υλοποιήσεις τις μεταρρυθμίσεις, η Γαλλία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια πενταετή μετατόπιση της πολιτικής της, η οποία θα υπονομεύσει το πιστωτικό της προφίλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης