Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση Τσακαλώτου με το Βαυαρό ομόλογό του - Στο επίκεντρο αξιολόγηση και ελληνικό χρέος

Συνάντηση Τσακαλώτου με το Βαυαρό ομόλογό του - Στο επίκεντρο αξιολόγηση και ελληνικό χρέος
Ο Dr Söder με την σειρά του επεσήμανε ότι η γερμανική πλευρά αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχθηκε σήμερα 8 Μαΐου 2017, το πρωί, στο γραφείο του, τον υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας, Dr. Markus Söder.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον ομόλογό του για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για τα βήματα που έπονται για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας.
Ο Dr Söder με την σειρά του επεσήμανε ότι η γερμανική πλευρά αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση.
Αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο κ. Τσακαλώτος ανάπτυξε την θέση της ελληνικής πλευράς, υπογραμμίζοντας ότι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, στη δεδομένη στιγμή, θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ασφαλούς οικονομικού περιβάλλοντος, πράγμα απαραίτητο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Κλείνοντας, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα να σκεφτεί σοβαρά η Ευρώπη το θέμα της συμπερίληψης του κόσμου της εργασίας στην οικονομική ανάπτυξη. Εάν οι πολίτες της Ευρώπης νιώθουν ότι τους αναλογεί μόνο μερίδιο στη λιτότητα και όχι στην ανάκαμψη, αυτό θα ενισχύσει πολιτικά τις φυγόκεντρες δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης