Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εθνικό Μέτωπο, η επόμενη ημέρα μετά τις γαλλικές εκλογές – Αισιοδοξία παρά την ήττα

Εθνικό Μέτωπο, η επόμενη ημέρα μετά τις γαλλικές εκλογές – Αισιοδοξία παρά την ήττα
Πιθανόν ήρθε η ώρα για να μπει η παράταξη σε καινούργια εποχή…
Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετώπισαν την ήττα στις γαλλικές προεδρικές εκλογές της 7ης Μαΐου 2017, στο κόμμα της Marine Le Pen.
Η ίδια μάλιστα την παραμονή των εκλογών είχε δηλώσει πως οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν, οι οποίοι για άλλη μία φορά δεν επέλεξαν εκείνη για το προεδρικό αξίωμα.
Στις τάξεις του Εθνικού Μετώπου, πάντως, τη χθεσινή ήττα την βλέπουν με ένα αισιόδοξο τόνο, υποστηρίζοντας πως η παράταξη έφτασε να διεκδικεί την προεδρία, ξεκινώντας κάποτε ως μία πολιτική κίνηση που η Γαλλία την είδε πολύ αρνητικά στα πρώτα χρόνια ύπαρξης της.
Η κα Le Pen σκέφτεται ήδη την επόμενη κίνηση της σε σύμπραξη με τον Dupont-Aignan, ηγέτη ενός κόμματος με πολύ μικρή απήχηση στη Γαλλία.
Σκέψεις υπάρχουν ακόμα και για αλλαγή του ονόματος του κόμματος, αφού πλέον το Εθνικό Μέτωπο δείχνει λίγο ξεπερασμένο και ίσως όχι ικανό να προσελκύσει καινούργιους ψηφοφόρους.
Στο πλαίσιο της επικείμενης ανανέωσης, η ισχυρή γυναίκα του Εθνικού Μετώπου σκέφτεται να δώσει αυξημένες αρμοδιότητες στην 27χρονη ανιψιά της, Marion Marechal-Le Pen, η οποία έχει ήδη αρκετούς υποστηρικτές στους κύκλους του Εθνικού Μετώπου, κυρίως λόγω των ακραίων απόψεων της.
Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγω και για τη μελλοντική ηγέτιδα του κόμματος, διατηρώντας την πεποίθηση πως το Εθνικό Μέτωπο είναι καθαρά μία οικογενειακή υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης