Διεθνή

Guardian: Ιταλός δήμαρχος απομακρυσμένου ορεινού χωριού πληρώνει 2.000 ευρώ σε οποιονδήποτε μετακομίσει εκεί

Guardian: Ιταλός δήμαρχος απομακρυσμένου ορεινού χωριού πληρώνει 2.000 ευρώ σε οποιονδήποτε μετακομίσει εκεί
Το ενοίκιο για να μείνει κάποιος σε αυτό το ιταλικό χωριό είναι μόλις 50 ευρώ τον μήνα
Ο δήμαρχος ενός απομακρυσμένου ορεινού χωριού στην Ιταλία προσφέρει 2.000 ευρώ σε οποιονδήποτε μετακομίσει σε αυτό σε μία προσπάθεια να μην γίνει πόλη - φάντασμα, όπως γράφει ο Guardian.
Επίσης, όποιος επιλέξει να μείνει στο χωριό Bormida που βρίσκεται 420 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει 396 κατοίκους, θα πληρώνει ενοίκιο μόλις 50 ευρώ τον μήνα.
Η πρωτοβουλία του δημάρχου, Danielle Galliano, έγινε για να δώσει πνοή σε ένα χωριό που ο πληθυσμός του συρρικνώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς οι νέοι έφευγαν για να βρουν δουλειά στην κοντινή πόλη της Σαβόνα ή, και πιο μακριά.
Οι τελικές λεπτομέρειες της χρηματικής προσφοράς θα πρέπει να εγκριθούν και από το δημοτικό συμβούλιο, όπως έγραψε ο Galliano στο Facebook.
Αλλά αν όλα πάνε καλά, από την επόμενη χρονιά, όποιος μετακομίσει στο χωριό Bormida αγοράζοντας ή, νοικιάζοντας σπίτι θα χρηματοδοτηθεί με 2.000 ευρώ.
Και σύμφωνα με ένα άλλο σχέδιο, το ενοίκιο για μία απλή κατοικία θα είναι μόλις 50 ευρώ, ενώ για κάποια πιο πολυτελή 120 ευρώ.
"Ακόμα επεξεργαζόμαστε το σχέδιο, αλλά είναι ευπρόσδεκτος οποιοσδήποτε θέλει να να έρθει να μείνει εδώ" δήλωσε ένας δημοτικός σύμβουλος.
"Είμαστε μία μικρή κοινότητα, αλλά πολύ φιλόξενη, βρισκόμαστε σε μία ορεινή περιοχή, αλλά όχι πολύ μακριά από τη θάλασσα και έχουμε καθαρό αέρα και υγιή τρόπο ζωής" συμπλήρωσε ο ίδιος.
Η ανάρτηση του Galliano στο Facebook είχε απαντήσεις από δυνητικούς νέους κατοίκους με μερικούς να λένε ότι δεν θέλουν το χρηματικό δώρο, αλλά μία δουλειά στην περιοχή.
"Κύριε δήμαρχε είμαι διαθέσιμος να μετακομίσω και να μην πάρω τα 2.000 ευρώ, αλλά επειδή δεν μπορώ να ζω με αέρα και έχω οικογένεια με δύο παιδιά, μήπως μπορείτε να μου εγγυηθείτε δουλειά;" έγραψε ο Amedeo Alloca.
Αλλά πώς είναι η ζωή στο χωριό Bormida;
O Oddone Giuseppe, ιδιοκτήτης ενός από τα τέσσερα εστιατόρια, είπε ότι "δεν υπάρχουν πολλά να κάνεις εδώ, αλλά η ζωή είναι απλή στη φύση, έχουμε δάση, κατσίκες, εκκλησία και πολύ καλό φαγητό, ενώ δεν υπάρχει άγχος".
Μία έκθεση από έναν ιταλικό περιβαλλοντικό οργανισμό αποκάλυψε ότι υπάρχουν 2.500 χωριά στην Ιταλία που κινδυνεύουν να εγκαταλειφθούν, εξαιτίας του υποπληθυσμού.
Τον Ιανουάριο το υπουργείο Πολιτισμού ονόμασε το 2017 "χρονιά των χωριών", ως μέρος μίας προσπάθειας να προωθήσει τον τουρισμό σε μέρη που ερημώνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης