Τελευταία Νέα
Πολιτική

Β. Κόκκαλης (υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης): Θα ενταχθούν και οι αγρότες στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Β. Κόκκαλης (υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης): Θα ενταχθούν και οι αγρότες στον εξωδικαστικό συμβιβασμό
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλειος Κόκκαλης, δεσμεύτηκε ότι κανένας αγρότης δεν θα χάσει τα ακίνητά του
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο εξωδικαστικό  μηχανισμό  τα φυσικά πρόσωπα όπως είναι  οι αγρότες αλλά και οι γιατροί για τους οποίους είπε  ότι θα αντιμετωπισθεί με νομοθετική ρύθμιση.
Την άποψη  αυτή  διατύπωσε  ο υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος  Κόκκαλης  μιλώντας  σε συνέδριο για τα «κόκκινα δάνεια.»
Ο κ. υφυπουργός  ερωτηθείς για τα  ακίνητα  των αγροτών  τα οποία είναι υποθηκευμένα σε τράπεζες, αν  η κυβέρνηση  τα παραχωρήσει  προς διαχείριση σε Fund του εξωτερικού .
Ο υφυπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων  είπε ότι δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα καθώς ανήκει εξολοκλήρου στο υπουργείο  Οικονομικών.
Ο  ίδιος όμως ανέφερε ότι η νομοθεσία  δεν προβλέπει  μια χειρότερη  μεταχείριση του δανειολήπτη  από τον καινούργιο  διαχειριστή. 
Πάντως  ο ίδιος  δεσμεύτηκε ότι κανένας  αγρότης δεν θα χάσει τα ακίνητά του.
Ο κ. Κόκκαλης  υποστήριξε ότι η κυβέρνηση  προσπαθεί να βελτιώσει το νόμο  Καραμανλή  για τα πανωτόκια και να δοθεί μια λύση στους  αγρότες και τους κτηνοτρόφους.  
Ο  υφυπουργός  Αγροτικής  Ανάπτυξης  επισήμανε  ότι  για την ένταξη των αγροτών στον εξωδικαστικό συμβιβασμό μπορεί να συμπεριλάβει και  υποχρεώσεις που δεν ήταν σε θέση να εξυπηρετηθούν και μετά το Δεκέμβριο  του 2016  αν αυτό είναι  χρήσιμο για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Ν. Θ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης