Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων σήμερα είχε απόλυτη επιτυχία

Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων σήμερα είχε απόλυτη επιτυχία
«Η πλέον εκκωφαντική απάντηση καταγράφεται από την απουσία των καταναλωτών», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης
«Το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, τη θεσμοθετημένη Κυριακή, της 7ης Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς, είχε απόλυτη επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας(ΕΣΕΕ),  Β. Κορκίδης.
Κατά τον ίδιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, «η πλέον εκκωφαντική απάντηση καταγράφεται από την απουσία των καταναλωτών, που γύρισαν τη πλάτη σε όσους σκόπιμα εξήγγειλαν ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι όλα ανοικτά τη Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα».
Ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «σήμερα μετρήσαμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας και σαφέστατα έχουμε πολύ περισσότερους φίλους», αλλά και πως οι εμπορικοί σύλλογοι, οι εργαζόμενοι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η ΕΣΕΕ «δεν παλέψαμε 7 χρόνια για το κορυφαίο θέμα της κυριακάτικης αργίας, ώστε να τα παρατήσουμε τώρα».
Εκτίμησε ότι  η επιχειρούμενη απελευθέρωση σε συγκεκριμένες περιοχές, θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό τον κίνδυνο των 52 εργάσιμων Κυριακών και μία τέτοια επιλογή, όπως ανέφερε, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και την εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, είναι τώρα «απαραίτητο να δείξουμε με τη δύναμη που μας έδωσαν οι Έλληνες καταναλωτές, σε όλα τα κόμματα και να ζητήσουμε από τους βουλευτές τους να μην στηρίξουν και να μην ψηφίσουν στην Βουλή την απελευθέρωση των Κυριακών».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS