Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Με τα νέα μέτρα υπονομεύεται η πιθανότητα εξόδου από την κρίση και για μετά το 2018

Θεοχαρόπουλος: Με τα νέα μέτρα υπονομεύεται η πιθανότητα εξόδου από την κρίση και για μετά το 2018
«Μόνο με την εθνική συνεννόηση και χωρίς στείρα κομματική αντιπαράθεση μπορεί να βγει η χώρα από την κρίση», ανέφερε ο  πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Να αφήσει η κυβέρνηση τα παραμύθια, με τα νέα μέτρα υπονομεύεται η πιθανότητα εξόδου από την κρίση και για μετά το 2018», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στο ρ/φ Alpha 9.89
Όπως τόνισε, «οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα, που δεν υπήρχαν μόνο το 2015, υπήρξαν και το 2016, οδήγησαν σε αυτήν την επώδυνη συμφωνία για την ελληνική κοινωνία. Αν είχε κλείσει εγκαίρως τον Νοέμβριο, δεν θα υπήρχαν τα περισσότερα από αυτά τα απαράδεκτα μέτρα.
Το επιβεβαιώνει εξάλλου πρόσφατα και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Αυτό το οποίο φέρνει αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά υπονομεύει την οποιαδήποτε πιθανότητα εξόδου της χώρας από την κρίση τα επόμενα χρόνια, διότι ακόμα και τότε που θα τελείωνε το υφιστάμενο μνημόνιο, ουσιαστικά συμφωνεί σε μέτρα νέας μείωσης των συντάξεων, μείωση στο αφορολόγητο και πολλά άλλα.
Αυτό σημαίνει ότι υπονομεύεται η δυνατότητα εξόδου από την κρίση».
Ζήτησε «να αφήσει η κυβέρνηση τα παραμύθια»,  καθώς «αυτά τα οποία φέρνει είναι μέτρα πάνω από 3,6 δις».
Για την αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης και τι θα έπρεπε να γίνει, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι «θα μπορούσε πρώτα  να προχωρήσουν ορισμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον τόπο, οι οποίες θα οδηγούσαν και σε αύξηση της ζήτησης».
«Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί ενώ είναι έτοιμο το σύστημα εισροών εκροών, χάνονται δις ευρώ κάθε έτος στο λαθρεμπόριο καυσίμων και αυτό συνεχίζεται να γίνεται και σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά τις εκλογές, αφού ανέφερε πως «είναι ξεκάθαρη η θέση μας ότι εμείς επιδιώκουμε να είμαστε ο αυτόνομος πόλος της σοσιαλδημοκρατίας, ισχυρός για να μπορέσει να επιβάλλει τις θέσεις και στο πρόγραμμα καις τις πολιτικές την επόμενη μέρα των εκλογών όποτε και αν γίνουν», τόνισε πως «η θέση μας είναι η εθνική συνεννόηση.
Μόνο με την εθνική συνεννόηση και χωρίς στείρα κομματική αντιπαράθεση μπορεί να βγει η χώρα από την κρίση».
Κατά τον ίδιο,  «το «φύγε εσύ, έλα εσύ» δεν είναι η λύση.
Ο Τσίπρας δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη χώρα όλη αυτή την διετία.
Το να περιμένει κάποιος ότι θα τα λύσει δια μαγείας ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακούσαμε σήμερα με μία νέα υποσχεσιολογία σε αυτά που είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, νομίζω δεν είναι εντός της πραγματικότητας».
«Χρειάζεται επιτέλους να καθίσουμε οι δυνάμεις οι οποίες θέλουμε να κρατήσουμε την χώρα εντός Ε.Ε. με ένα πρόγραμμα φιλοευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, με δύσκολες τομές, που θα πάρουμε και το πολιτικό κόστος και θα αντικρούσουμε αντικοινωνικές πολιτικές», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης