Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΒΒΒ-» για την Ιταλία - Σταθερό το outlook

tags :
Standard and Poor's: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΒΒΒ-» για την Ιταλία - Σταθερό το outlook
Σε ό,τι αφορά στο δημόσιο χρέος της γειτονικής μας χώρας, αναμένεται να παραμείνει στο 131% του ΑΕΠ μέχρι και το τέλος του 2020
Η Standard & Poor’s επιβεβαίωσε σήμερα 5 Μαΐου 2017 τη βαθμολογία για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας σε «ΒΒΒ-» («Α-3» η βραχυπρόθεσμη), διατηρώντας παράλληλα σε «σταθερές» τις προοπτικές επαναξιολόγησης.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης προβλέπει αναιμική αύξηση 0,9% για το ιταλικό ΑΕΠ το τρέχον έτος (όπως και το 2016), με την εκτίμηση για τα έτη 2018 έως 2020 να διαμορφώνεται στο 1% με 1,2%.
Σε ό,τι αφορά στο δημόσιο χρέος της γειτονικής μας χώρας, αναμένεται να παραμείνει στο 131% του ΑΕΠ μέχρι και το τέλος του 2020.
Η ανεργία, ένα από τα «αγκάθια» για την ταλανιζόμενη από την κρίση χρέους Ιταλία, προβλέπεται να υποχωρήσει οριακά στο 11,3% το τρέχον έτος, από 11,7% το 2016, για να βελτιωθεί εν τέλει στο 11% το τέλος του 2018.
Η Standard & Poor’s διαπιστώνει πως η επενδυτική δραστηριότητα έχει ανακάμψει, ειδικά σε μη κατασκευαστικούς τομείς, κάτι που θα στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη φέτος.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι τράπεζες συνεχίζουν να στενάζουν κάτω από τον μεγάλο όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με μεγάλο «ασθενή» τη Monte dei Paschi
di Siena, με την κυβέρνηση να έχει ήδη συστήσει ένα ταμείο 20 δισ. ευρώ για τη διάσωσή τους.
Τέλος, ο οίκος βλέπει τη συμμετοχή της Ιταλίας στην ευρωζώνη ως βασική θεσμική δύναμη, που όμως συνεπάγεται απώλεια νομισματικής ευελιξίας όταν η ανταγωνιστικότητες τάσεις αποκλίνουν από εκείνες άλλων μεγάλων μελών της Ευρωζώνης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης