Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Δεν υπάρχει ελπίδα για σοβαρή ανάπτυξη της οικονομίας με τέτοια υφεσιακά μέτρα

Μπακογιάννη: Δεν υπάρχει ελπίδα για σοβαρή ανάπτυξη της οικονομίας με τέτοια υφεσιακά μέτρα
Η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα μια εξαιρετικά κακής διαπραγμάτευσης υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι δεν υπάρχει ελπίδα για μια σοβαρή ανάπτυξη της οικονομίας με τα υφεσιακά μέτρα που προβλέπει η συμφωνία διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Με μια τέτοια συμφωνία και με τέτοια ακραία υφεσιακά μέτρα δεν υπάρχει ελπίδα για σοβαρή ανάπτυξη της οικονομίας.
Η πραγματικότητα είναι ότι η συμφωνία αυτή είναι ένα αποτέλεσμα μηδενικό, μιας εξαιρετικά κακής διαπραγμάτευσης, διότι έξι μήνες μετά, έχοντας πληρώσει ένα δυσβάστακτο κόστος για την οικονομία, δηλαδή το κόστος της ανασφάλειας, έρχεται η κυβέρνηση και μας φέρνει ακριβώς αυτά τα οποία και έξι μήνες πριν είχαν τεθεί στο τραπέζι, αλλά δεν είχαν τεθεί πριν από έναν χρόνο.
Και αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία.
Σήμερα πληρώνουμε ένα κόστος το οποίο δεν υπήρχε, δεν υπήρχαν τα μέτρα αυτά προς διαπραγμάτευση.
Το μνημόνιο, η συμφωνία την οποία και εμείς υποχρεωθήκαμε να ψηφίσουμε για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη προβλέπει σήμερα ότι εάν έχεις υπέρβαση πλεονάσματος έχεις τη δυνατότητα να επιστρέψεις το 40% στην κοινωνία.
Το πλεόνασμα προέρχεται από το υστέρημα της κοινωνίας.
Ξέρουμε ότι αν ήθελε ο κ. Τσίπρας, μπορούσε να είχε κάνει αυτό που είχε κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ να ανακουφίσει τώρα τον κόσμο» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Μπακογιάννη.
Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 7/5 στη Γαλλία, τονίζοντας ότι το καλύτερο θα ήταν να λάβει όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό προκειμένου να δοθεί ένα ράπισμα στο λαϊκισμό.
«Η Γαλλία μπαίνει σε μια νέα φάση με έναν Macron πάρα πολύ Ευρωπαίο, πάρα πολύ ξεκάθαρο στις απόψεις του, μεταρρυθμιστή, έναν άνθρωπο, ο οποίος όταν είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ακριβώς σε μια συναντίληψη για το πώς πρέπει να πάει μπροστά αυτή η Ευρώπη.
Είναι βασική προϋπόθεση αυτό για να επανέλθει η ισορροπία στην Ευρώπη μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας [...]» είπε η κα.Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης