Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Η Le Pen θα έπρεπε να αποκλειστεί από τις εκλογές, λόγω άγνοιας στα οικονομικά ζητήματα

tags :
Hollande: Η Le Pen θα έπρεπε να αποκλειστεί από τις εκλογές, λόγω άγνοιας στα οικονομικά ζητήματα
Ακόμα κι αν ορισμένοι δεν γνωρίζουν καθόλου τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ή τα νομισματικά ζητήματα το ευρώ βρίσκεται στην ατζέντα των προεκλογικών θεμάτων
Επίθεση στη Marine Le Pen εξαπέλυσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande.
Καταλόγισε στην προεδρική υποψήφια «άγνοια» επί των οικονομικών ζητημάτων και για αυτό τον λόγο θα έπρεπε να αποκλειστεί από την επαναληπτική ψηφοφορία (7/5) για τον προεδρικό θώκο.,
Επίσης κατήγγειλε, πως το πολιτικό της πρόγραμμα «είναι επικίνδυνο»  
«Οι μάσκες έπεσαν» κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου και του ηγέτη του κόμματος En Marche, του Emmanuel Macron», υπογράμμισε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον δημοσιογράφων.
Οι προεδρικές εκλογές δεν είναι διαγωνισμός, δεν ζητάμε να έχει κανείς γνώσεις, επομένως η άγνοια δεν αποκλείει το να περάσει κανείς στον δεύτερο γύρο, όμως δεν μπορεί να επιτρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ο Hollande. 
Ακόμα κι αν ορισμένοι δεν γνωρίζουν καθόλου τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ή τα νομισματικά ζητήματα το ευρώ βρίσκεται στην ατζέντα των προεκλογικών θεμάτων, συνέχισε ο ίδιος. 
Το ευρώ είναι μια εγγύηση για τους αποταμιευτές, μια προϋπόθεση για τις εταιρείες προκειμένου να κάνουν εξαγωγές, να κάνουν εισαγωγές και αυτό μας επιτρέπει να έχουμε ένα σταθερό νόμισμα, πολύ χαμηλά επιτόκια, εξασφαλισμένη αγοραστική δύναμη, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Οι Γάλλοι, συμπλήρωσε ο Hollande το νιώθουν ότι εάν αυτό το νόμισμα το εγκαταλείψουμε, εάν επιστρέψουμε στο φράγκο, θα είμαστε μετά βεβαιότητας περισσότερο ευάλωτοι και θα αυτό θα οδηγήσει σε μια τρομακτική παλινδρόμηση. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης