Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Τώρα είναι καλή στιγμή για επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι

MarketWatch: Τώρα είναι καλή στιγμή για επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα κυμαίνεται στο εύρος των 1.250 ευρώ με 1.350 δολ. κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017
Αν και οι τιμές του χρυσού και του ασημιού έχουν υποχωρήσει τελευταία, αναλυτές επισημαίνουν -σύμφωνα με το MarketWatch- ότι συνήθως οι χαμηλές τιμές στα εμπορεύματα δεν κρατάνε πολύ.
Ο David Beahm (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Blanchard and Company) εκτιμά ότι τώρα μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσεις κάποιος στα μέταλλα οι τιμές των οποίων έχουν υποχωρήσει.
«Με όλη αυτή την αβεβαιότητα να κυριαρχεί την αγορά, τώρα είναι η στιγμή να αυξηθούν οι επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι» δήλωσε ο Beahm και πρόσθεσε ότι «και τα δυο μέταλλα απέδωσαν όπως θα έπρεπε κατά την οικονομική κρίση του 2008 και θα κάνουν το ίδιο και στην επόμενη κρίση, απ' όπου κι αν προέρχεται».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις που θα μπορούν να δώσουν το έναυσμα για την άνοδο στον χρυσό.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι «το τέλος της ευκαιρίας αγοράς έρχεται όταν οι κρίσεις που συμβαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο επιλύονται».
Ο Beahm υπογράμμισε μια σειρά από «καυτά σημεία» για γεωπολιτικές εντάσεις, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας και της Βόρειας Κορέας.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν την «αβέβαιη τύχη της σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις επερχόμενες εκλογές εκεί».
Όσον αφορά στη Γαλλία, ενδεχόμενη νίκη της Le Pen θα ενοχλήσει την παγκόσμια οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς αναμένεται να προωθήσει την έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ.
Αυτό θα δημιουργούσε ακόμα κατάσταση τύπου Brexit και θα ήταν υποστηρικτικός παράγοντας για την αγορά χρυσού.
Πάντως, ο Beahm δήλωσε ότι ο χρυσός θα μπορούσε να διαπραγματεύεται στο εύρος των 1.250 ευρώ με 1.350 δολ. κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, ενώ το ασήμι θα κυμαίνεται στο εύρος των 16,80 με 19 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης