Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλά έξι ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Απρίλιο 2017 - Στις 56,8 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλά έξι ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Απρίλιο 2017 - Στις 56,8 μονάδες ο σύνθετος PMI
Οι εξαγωγές τόσο στον μεταποιητικό κλάδο όσο και στον τομέα των υπηρεσιών κατέγραψαν σημαντική άνοδο
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών βρέθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 56,8 μονάδες, έναντι 56,4 μονάδων τον Μάρτιο 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να μην ξεπεράσει τις 56,7 μονάδες.
Οι εξαγωγές τόσο στον μεταποιητικό κλάδο όσο και στον τομέα των υπηρεσιών κατέγραψαν σημαντική άνοδο, καταγράφοντας και στις δύο περιπτώσεις υψηλά 72 μηνών, ενώ η εν λόγω ανάπτυξη όπως ήταν φυσικό οδήγησε και στην ενίσχυση της στελέχωσης στη ζώνη του ευρώ.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες παρέμειναν σε υετικό έδαφος για 29ο συνεχόμενο μήνα, με το ρυθμό ανάπτυξης να παραμένει κοντά στα υψηλά του Μαρτίου, ενώ οι αισιοδοξία των επενδυτών για το υπόλοιπο έτος παρέμεινε επίσης σε υψηλά επίπεδα, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, στην κορυφή των ανάπτυξης βρέθηκε η Ιρλανδία, με τον σύνθετο PMI της να διαμορφώνεται στις 58,7 μονάδες, ενώ σε υψηλά 20 μηνών βρέθηκε η Ισπανία, και συγκεκριμένα στις 57,3 μονάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αν και αυξήθηκε με βραδύτερους ρυθμούς, παρμέμεινε σε ένα από τα καλύτερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης