Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Απάθεια» στη Wall Street μετά τη Fed – Η Apple οδήγησε τον Nasdaq σε πτώση 0,37%

«Απάθεια» στη Wall Street μετά τη Fed – Η Apple οδήγησε τον Nasdaq σε πτώση 0,37%
Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε στις 20.957,90 μονάδες (+0,04%), με τον δείκτη – βαρόμετρο να υποχωρεί κατά 0,13%, στις 2.388,15 μονάδες
Οριακές ήταν οι διακυμάνσεις σε Dow Jones Industrial Average και S&P 500 στον απόηχο της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed), η οποία αποφάσισε να διατηρλήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος 0,75% - 1%.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε στις 20.957,90 μονάδες (+0,04%), με τον δείκτη – βαρόμετρο να υποχωρεί κατά 0,13%, στις 2.388,15 μονάδες.
Σε ό,τι αφορά στον Nasdaq, μπήκε τέλος στο σερί των ιστορικών υψηλών, καθώς η μετοχή της Apple έκλεισε καθοδικά κατά 0,42%, στα 144,44 δολάρια, ελέω οικονομικών αποτελεσμάτων για το α’ 3μηνο 2017, συμπαρασύροντας τον τεχνολογικό δείκτη, ο οποίος βρέθηκε εν τέλει στις 6.072,55 μονάδες (-0,37%).
Το ADR της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με άνοδο 1,26%, στα 0,35 δολάρια.

Στα της Fed, η Τράπεζα διαπίστωσε περαιτέρω ενίσχυση της εγχώριας αγορά εργασίας τους πρώτους μήνες του 2017, ενώ την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός, σε ετήσια βάση, ξεπέρασε τον στόχο του 2% που έχει τεθεί.
Η αγορά εργασίας των Η.Π.Α. οδεύει ολοταχώς προς την πλήρη απασχόληση (μόνο διαθρωτική ανεργία).
Βέβαια, αν εξαιρεθούν οι τιμές σε καύσιμα και τρόφιμα (δομικός πληθωρισμός), η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή είναι κάτω από 2 ποσοστιαίες μονάδες.
Ωστόσο, ο λόγος που δεν συσφίχτηκε περαιτέρω σήμερα η νομισματική πολιτική, είναι ότι η Fed επιθυμεί να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο η παραπάνω τάση ώστε να είναι μεσοπρόθεσμα τα αποτελέσματα.
Παράλληλα, διαπιστώνει πως οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές εμφανίζονται σχεδόν ισορροπημένοι.
Η Τράπεζα τόνισε ότι θα συνεχιστεί επίσης και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια.
Σημειώνεται ότι η Fed έχει προγραμματίσει συνολικά τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων για το 2017, με την πρώτη να έχει γίνει ήδη μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Donald Trump.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα έγινε γνωστό πως σημειώθηκε σημαντική επιβράδυνση στη στελέχωση του ιδιωτικού τομέα στις Η.Π.Α. για τον Απρίλιο του 2017.
Συγκεκριμένα, ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε συνολικά 177 χιλ. θέσεις εργασίας, ξεπερνώντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, το ADP πρόσθεσε ότι το αντίστοιχο νούμερο για τον Μάρτιο του 2017 αναθεωρήθηκε στις 255 χιλ. θέσεις εργασίας, έναντι 263 χιλ. θέσεων εργασίας που είχε αρχικά δημοσιοποιηθεί.
Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι χρησιμοποιούν κατά βάση τα δεδομένα του ADP προκειμένου να διαμορφώσουν μία αρχική εκτίμηση για τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που αφορούν τη στελέχωση εκτός ιδιωτικού τομέα στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Steven Mnuchin, εξέφραζε την του πως η φορολογική μεταρρύθμιση που πρότεινε η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και μέσα στο 2017.
Επίσης, προανήγγειλε ότι μέσα στο β’ 6μηνο του τρέχοντος έτους η κυβέρνηση του Donald Trump θα δώσει ιδιαίτερη βάση και στη μεταρρύθμιση για τη χρηματοδότηση των νοικοκυριών.
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στην πολυαναμενόμενη από τις αγορές μεταρρύθμιση στο ρυθμιστικό πλαίσιο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα («Dodd-Frank»), τόνισε πως ακόμα «είναι πολύ νωρίς»…
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε στις 26 Απριλίου φορολογικό συντελεστή ύψους 15%, από 35% που είναι ο τρέχον.
Σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, θα υπάρχουν τρεις συντελεστές, 10%, 25% και 35%, ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος.
Η νέα μεταρρύθμιση οποία πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο για να τεθεί σε εφαρμογή, θα περιλαμβάνει εφάπαξ φορολόγηση των εταιρικών κεφαλαίων που θα επιστρέψουν πίσω στις Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης