Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές καταθέτει το Πουέρτο Ρίκο, μετά το «Όχι» στην αναδιάρθρωση χρέους

Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές καταθέτει το Πουέρτο Ρίκο, μετά το «Όχι» στην αναδιάρθρωση χρέους
Η Ουάσινγκτον καλείται να αποφασίσει η ίδια και για την αναδιάρθρωση του χρέους του Πουέρτο Ρίκο, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι στιγμής
Η αμερικανική Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο για την κρίση χρέους του Πουέρτο Ρίκο, καθώς είναι αυτή που καλείται να ενεργοποιήσει το καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές για το κρατίδιο.
Επίσης, η Ουάσινγκτον καλείται να αποφασίσει η ίδια και για την αναδιάρθρωση του χρέους του Πουέρτο Ρίκο, η οποία, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι στιγμής.
Η εξέλιξη έρχεται μετά την αποτυχία του κυβερνήτη κ. Ricardo Rossello, να επιτύχει έναν συμβιβασμό με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους.
«Φτάσαμε σε αυτή την απόφαση επειδή προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών του Πουέρτο Ρίκο», είπε σήμερα.
Η πρόταση του κ. Rossello στους δανειστές αφορούσε την πληρωμή ομολόγων 20,45 δισ. εκ των 30,8 δισ. για το σύνολο των επόμενων πληρωμών που πρέπει να πραγματοποιήσει σε μακροπρόθεσμο επίπεδο η χώρα.
Το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο έχει παρομοιαστεί ουκ ολίγες φορές με την Ελλάδα για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, χρωστά ομόλογα συνολικής αξίας άνω των 70 δισ. δολαρίων.
Η βοήθεια που θα έρθει από το αμερικανικό Κογκρέσο, μετά και την έγκριση του προϋπολογισμού, δε θα ξεπερνά τα 295 εκατ. δολάρια, κάτι που ίσως φέρει την εξωτική χώρα μπροστά σε νέες αθετήσεις πληρωμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης