Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με διακοπή κινδυνεύει το πρόγραμμα αυτό-οδηγημένων οχημάτων της Uber, μετά την αγωγή της Alphabet

Με διακοπή κινδυνεύει το πρόγραμμα αυτό-οδηγημένων οχημάτων της Uber, μετά την αγωγή της Alphabet
Ο τεχνολογικός κολοσσός της Google κατηγορεί τον πρώην μηχανικό της Waymo και νυν διευθύνων σύμβουλος της Uber, Anthony Levandowski, πως «έκλεψε» τα μυστικά
Με οριστική διακοπή του προγράμματος πλήρους ανάπτυξης αυτό-οδηγημένων οχημάτων κινδυνεύει η Uber, μετά την αγωγή που κατατέθηκε από την Alphabet (θυγατρική της Google) για τεχνολογία.
Όπως ήδη ήταν γνωστό από τον Φεβρουάριο 2017, ο τεχνολογικός κολοσσός της Google κατηγορεί τον πρώην μηχανικό της Waymo και νυν διευθύνων σύμβουλος της Uber, Anthony Levandowski, πως «έκλεψε» τα μυστικά.
Τον λόγο έχει τώρα η αμερικανική Δικαιοσύνη.
Αν η Alphabet δικαιωθεί, τότε το πρόγραμμα της Uber σταματά.
Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό οι δύο εταιρίες να προχωρήσουν σε κάποιον συμβιβασμό πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Βέβαια, η Uber είναι ζημιογόνα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει σε έναν επώδυνο συμβιβασμό.
Ενδεικτικά, το τελευταίο τρίμηνο του 2016 (δεν υπάρχουν στοιχεία για το α’ 3μηνο 2017) η Uber κατέγραψε ζημίες ύψους 991 εκατ. δολαρίων, μία επίδοση κατά 24% χειρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη ένα τρίμηνο πριν.
Ωστόσο, τα έσοδα για την ίδια περίοδο αυξήθηκαν ραγδαία, σε τριμηνιαία βάση, κατά 70%, στα 2,9 δισ. δολάρια, ανεβάζοντας το συνολικό τζίρο της αμερικανικής εταιρείας για το 2016 στα 6,5 δισ. δολάρια.
Οι μικτές κρατήσεις ανήλθαν στα 20 δισ. δολάρια.
Η Uber συνεχίζει να είναι μία από τις πιο ζημιογόνες εταιρείες της Silicon Valley, καθώς η συνολική ζημία για το περασμένο έτος ανήλθε στο ποσό – μαμούθ των 2,8 δισ. δολαρίων.
Επισημαίνεται ότι η χρηματιστηριακή αξία της Uber υπολογίζεται στα 68 δισ., με τα ταμειακά της διαθέσιμα να ανέρχονται σε 7 δισ. δολάρια!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης