Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο κόκκινο» η Wall Street με το βλέμμα στραμμένο στη Fed – Απογοήτευσαν τα στοιχεία για την απασχόληση

«Στο κόκκινο» η Wall Street με το βλέμμα στραμμένο στη Fed – Απογοήτευσαν τα στοιχεία για την απασχόληση
Μετά και τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple για το α’ 3μηνο 2017, ο τεχνολογικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,40%, στις 6.074,74 μονάδες
Σημαντική υποχώρηση, μετά τα ανοδικά πρόσημα των προηγούμενων δύο ημερών, καταγράφουν κατά το ξεκίνημα της σημερινής (3 Μαΐου 2017) οι τρεις δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να βάζει ένα «στοπ» στα απανωτά ρεκόρ.
Μετά και τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple για το α’ 3μηνο 2017, τα οποία δεν κρίθηκαν ως ικανοποιητικά από τους επενδυτές λόγω των μειωμένων πωλήσεων που διαπιστώθηκε στα κινητά τηλεφώνα iPhone, ο τεχνολογικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,40%, στις 6.074,74 μονάδες.
Την ίδια στιγμή, ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average υποχωρεί στις 20.912,19 μονάδες (-0,18%), ενώ ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 βρίσκεται στις 2.384,85 μονάδες (-0,26%), περί τις 16:34.Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στη σημερινή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed), η οποία έχει ανακοινώσει συνολικά τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων για το σύνολο του 2017 (έχει ήδη πραγματοποιήσει τη μία).
Βέβαια, η πλειοψηφία των αναλυτών δεν αναμένει απόφαση για σύσφιξη της νομισματική πολιτικής κατά τη σημερινή συνεδρίαση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα έγινε γνωστό πως σημειώθηκε σημαντική επιβράδυνση στη στελέχωση του ιδιωτικού τομέα στις Η.Π.Α. για τον Απρίλιο του 2017.
Συγκεκριμένα, ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε συνολικά 177 χιλ. θέσεις εργασίας, ξεπερνώντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, το ADP πρόσθεσε ότι το αντίστοιχο νούμερο για τον Μάρτιο του 2017 αναθεωρήθηκε στις 255 χιλ. θέσεις εργασίας, έναντι 263 χιλ. θέσεων εργασίας που είχε αρχικά δημοσιοποιηθεί.
Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι χρησιμοποιούν κατά βάση τα δεδομένα του ADP προκειμένου να διαμορφώσουν μία αρχική εκτίμηση για τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που αφορούν τη στελέχωση εκτός ιδιωτικού τομέα στη χώρα.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Steven Mnuchin, εξέφραζε την του πως η φορολογική μεταρρύθμιση που πρότεινε η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και μέσα στο 2017.
Επίσης, προανήγγειλε ότι μέσα στο β’ 6μηνο του τρέχοντος έτους η κυβέρνηση του Donald Trump θα δώσει ιδιαίτερη βάση και στη μεταρρύθμιση για τη χρηματοδότηση των νοικοκυριών.
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στην πολυαναμενόμενη από τις αγορές μεταρρύθμιση στο ρυθμιστικό πλαίσιο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα («Dodd-Frank»), τόνισε πως ακόμα «είναι πολύ νωρίς»…
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε στις 26 Απριλίου φορολογικό συντελεστή ύψους 15%, από 35% που είναι ο τρέχον.
Σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, θα υπάρχουν τρεις συντελεστές, 10%, 25% και 35%, ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος.
Η νέα μεταρρύθμιση οποία πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο για να τεθεί σε εφαρμογή, θα περιλαμβάνει εφάπαξ φορολόγηση των εταιρικών κεφαλαίων που θα επιστρέψουν πίσω στις Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης