Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αισιοδοξία επέστρεψε στη Wall Street – Κέρδη και για τους τρεις δείκτες – Προς νέο ρεκόρ οδεύει ο Nasdaq

Η αισιοδοξία επέστρεψε στη Wall Street – Κέρδη και για τους τρεις δείκτες – Προς νέο ρεκόρ οδεύει ο Nasdaq
Οι επενδυτές κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ από την απογοητευτική επίδοση του αμερικανικού ΑΕΠ το α’ 3μηνο 2017 
Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν τη σημερινή (2 Μαΐου 2017) συνεδρίαση οι δείκτης της Wall Street, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων για το α’ 3μηνο 2017, ειδικά σε ό,τι αφορά στον τεχνολογικό κλάδο, βοήθησαν τα μέγιστα στην άρση της αβεβαιότητας που επικρατούσε τις προηγούμενες εβδομάδες.
Επίσης θετικά συνέβαλε και η υπερψήφιση της χρηματοδότησης για τον προϋπολογισμό των Ρεπουμπλικάνων.
Οι επενδυτές κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ από την απογοητευτική επίδοση του αμερικανικού ΑΕΠ το α’ 3μηνο 2017 (αύξηση μόλις 0,7% σε ετήσια βάση), με τοις προβλέψεις για το αμέσως επόμενο τρίμηνο να μιλούν για ανάπτυξης της οικονομίας ακόμα και 3,5%!
Βέβαια, για το σύνολο του έτους, όπως παραδέχθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, οι Η.Π.Α. δε θα δουν ανάπτυξη ίση ή άνω του 3% τη διετία 2017 – 2018.
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες ο Donald Trump ανακοίνωσε τα σχέδια της κυβέρνησής του για διάσπαση των δραστηριοτήτων επενδυτικής και λιανικής στις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, αναγκάζοντας τον βιομηχανικό Dow Jones Industrial Average να κλείσει με οριακές απώλειες.
Ωστόσο, σήμερα, περί τις 16:34, ενισχύεται κατά 0,21%, στις 20.956,42 μονάδες, «βλέποντας» και πάλι τις 21.000!
Ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 βρίσκεται επίσης σε θετικό έδαφος, φτάνοντας μόλις 3 μονάδες από το ιστορικό του υψηλό, στο +0,21% και τις 2.392,15 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq άνοιξε με κεκτημένη ταχύτητα από το χθεσινό ρεκόρ κλεισίματος, «σπάζοντας» το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στις 6.102,32 μονάδες (+0,18%).
Ο δείκτης δέχεται μεγάλη ώθηση από τις μεγαλύτερες πέντε εισηγμένες (Microsoft, Alphabet, Amazon, Facebook, Apple), οι οποίες να σημειωθεί πως απαρτίζουν το 10% της συνολικής κεφαλαιοποίησης των τριών δεικτών!


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης