Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι Γάλλοι τραπεζίτες εύχονται να εκλεγεί Πρόεδρος ο Macron - Ράλι στις μετοχές

Bloomberg: Οι Γάλλοι τραπεζίτες εύχονται να εκλεγεί Πρόεδρος ο Macron - Ράλι στις μετοχές
Η άνοδος στις μετοχές των γαλλικών τραπεζών εν όψει του β΄γύρου των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαϊου, οδήγησαν τον δείκτη CAC 40 σε υψηλά εννέα ετών μετά την επικράτηση του Macron στο α΄γύρο της 23ης Απριλίου
Μπορεί η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου για την προεδρία της Γαλλίας, Marine Le Pen, να κατηγορεί τον Emmanuel Macron ως σύμμαχο των τραπεζών, ωστόσο αυτός ο χαρακτηρισμός μάλλον εκλαμβάνεται ως κάτι θετικό από τους επενδυτές.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο 39χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, θα είναι ο πρώτος πρώην τραπεζίτης που θα κατοικήσει στα Ηλύσια Πεδία, από τη θητεία του Georges Pompidou το 1969.
Στον αντίποδα ο απερχόμενος Πρόεδρος Francois Hollande, είχε χαρακτηρίσει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο ως το πραγματικό του αντίπαλο, όταν διεκδικούσε την προεδρία το 2012.
Όπως σχολιάζει ο David Herro, επικεφαλής επενδύσεων στην  Harris Associates - εκ των μεγαλύτερων μετόχων της BNP Paribas - o Μacron κατανοεί ότι η ελεύθερη αγορά και ο καπιταλισμός είναι τα μέσα τα οποία δημιούργησαν τον πλούτο της Γαλλίας.
Η άνοδος στις μετοχές των γαλλικών τραπεζών εν όψει του β΄γύρου των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαϊου, οδήγησαν τον δείκτη CAC 40 σε υψηλά εννέα ετών μετά την επικράτηση του Macron στο α΄γύρο της 23ης Απριλίου.
H εκλογή Macron θα σημάνει πολλά περισσότερα για τις τράπεζες, πέραν του ράλι στις μετοχές.
Ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος έχει ταχθεί υπέρ της χαμηλότερης φορολογίας, της ενίσχυσης των επενδύσεων και της περαιτέρω απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας.
Ο Macron δεν διαγράφει την περίοδο που υπήρξε τραπεζίτης ωστόσο υποστηρίζει ότι η περίοδος αυτή δεν τον καθορίζει.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης