Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UOB: Η ΕΚΤ θα παραμένει επιφυλακτική και τον Ιούνιο του 2017 - Οι κίνδυνοι σε Ελλάδα και Ιταλία παραμένουν

UOB: Η ΕΚΤ θα παραμένει επιφυλακτική και τον Ιούνιο του 2017 - Οι κίνδυνοι σε Ελλάδα και Ιταλία παραμένουν
Η ΕΚΤ δεν αναμένεται να αλλάξει στάση ούτε στη συνεδρίαση του Ιουνίου του 2017, λόγω των πολιτικών κινδύνων
Την εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα παραμείνει επιφυλακτική και τον Ιούνιο του 2017 εξέφρασαν σε σχετική τους ανάλυση οι αναλυτές της UOB Group, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι οι κίνδυνοι σχετικά με την Ελλάδα και την Ιταλία παραμένουν.
«Σε γενικές γραμμές, η ΕΚΤ έκανε καλή δουλειά αναγνωρίζοντας τη βελτίωση (της οικονομίας) ενώ παραμένει επιφυλακτική.
Ο Draghi, γενικά, ήταν πιο αισιόδοξος σχετικά με το outlook της ανάπτυξης και δήλωσε ότι οι κίνδυνοι για το outlook είχε μετακινηθεί πιο κοντά στην ισορροπία, ενώ οι καθοδικοί κίνδυνοι έχουν μειωθεί» επισημαίνουν στη σχετική ανάλυση.
«Πιστεύουμε ότι με τα στοιχεία της ανάκαμψης του βασικού πληθωρισμού να συνεχίζουν να μην είναι πειστικά, το τελευταίο πράγμα που θέλει η ΕΚΤ είναι η πρόωρη σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών.
Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αλλάξει τη μελλοντική καθοδήγηση στην πολιτική των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου, όταν θα έχει ανανεώσει τις μακροοικονομικές προοπτικές.
Επίσης, έως τη συνεδρίαση του Ιουνίου, η Γαλλία θα έχει εκλέξει τον νέο της πρόεδρο (μια νίκη του Macron θα περιορίσει σημαντικά τον πολιτικό κίνδυνο) προσφέροντας στην ΕΚΤ μεγαλύτερη βεβαιότητα στο πολιτικό πεδίο, παρ' όλο που οι κίνδυνοι παραμένουν σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.
Στη Γερμανία θα διεξαχθούν εκλογές τον Σεπτέμβριο.
Ως εκ τούτου, δεν θα εκπλαγούμε εάν η ΕΚΤ αποφασίσει να παραμείνει σε μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης