Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ο φόβος του νεοφασισμού συντηρεί το προβάδισμα του Macron στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών

Guardian: Ο φόβος του νεοφασισμού συντηρεί το προβάδισμα του Macron στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών
Ο πρώην Σοσιαλιστής Δήμαρχος του Παρισιού Bertrand Delanoë, έκανε έκληση στους Γάλλους να ψηφίσουν με υπευθυνότητα αναφερόμενος στον Χίτλερ
«Ο φόβος του νεοφασισμού κρατά τον Macron μπροστά στις δημοσκοπήσεις για το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών έναντι της Le Pen » τονίζει σε δημοσίευμα του ο βρετανικός Guardian.
Μια μόλις εβδομάδα πριν από το δεύτερο γύρω των γαλλικών εκλογών, οι γάλλοι δηλώνουν σοκαρισμένοι από το γεγονός ότι η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Marine Le Pen κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο και τώρα να απειλεί τον πολιτικό της αντίπαλο καθώς τα ποσοστά της αυξάνουν καθημερινά.
Το γεγονός ότι η μάχη για τον Macron δεν θα είναι τελικά «περίπατος» όπως προέβλεψαν πολιτικοί αναλυτές το βράδυ της 23ης Απριλίου, έχει κάνει πολλούς να εκφράζουν δημοσίως την ανησυχία τους.
Ο πρώην Σοσιαλιστής Δήμαρχος του Παρισιού Bertrand Delanoë, δήλωσε ότι «o Χίτλερ εξελέγη με καθολική ψηφοφορία.
Δεν θέλω να κάνω κανένα να αισθανθεί ένοχος για τις επιλογές του, όμως κάνω έκκληση στους γάλλους ψηφοφόρους για υπευθυνότητα, συνείδηση και γενναιοδωρία.
Αυτή τη στιγμή πρέπει να βάλουμε όλοι τη Γαλλία πάνω από τις παλιές μνησικακίες μας».
«Παρότι, όλοι οι πολιτικοί ηγέτες, πλην του ακροαριστερού Mélenchon, έχουν ζητήσει από τους ψηφοφόρους τους να στηρίξουν τον Macron, η μάχη της ερχόμενης  Κυριακής (7/5) θα είναι σκληρή κι αυτό αποτυπώνεται από τις δηλώσεις των πολιτικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης